Logo Borsele
Wijzigingsplan ‘Landelijk gebied en Borsels Buiten, gedeelte Nieuwe Natuur Hoedekenskerke, 2014’, Borsele

Burgemeester en wethouders van Borsele maken, in het kader van artikel 3.9a, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend. Bij besluit van 11 februari 2014 hebben zij het wijzigingsplan “Landelijk gebied en Borsels Buiten, gedeelte Nieuwe Natuur Hoedekenskerke, 2014” gewijzigd vastgesteld.

Inhoud wijzigingsplan

Het wijzigingsplan voorziet in het wijzigen van de bestemming Agrarische doeleinden met landschappelijke waarde (AL) met daarop de aanduiding/differentiatie “agrarisch gebied met ontwikkelingspotenties” naar de bestemming Natuur op een aantal percelen in een gebied ten noorden van Hoedekenskerke, begrensd door de Waanweg, de Moertjesdijk en de (weg langs de) Zeedijk.

Gewijzigde vaststelling

Het college heeft bij de vaststelling de volgende wijzigingen doorgevoerd:

  • de (ligging van de) bestemming Waterlopen is aangepast;

  • aan de zuidzijde is het plangebied uitgebreid met een viertal bij Natuurmonumenten in eigendom zijnde percelen. Aan deze percelen is de bestemming Natuur toegekend;

  • de naam van het wijzigingsplan is veranderd in wijzigingsplan “Landelijk gebied en Borsels Buiten, gedeelte Nieuwe Natuur Hoedekenskerke, 2014”.

Inzage

Vanaf 20 februari 2014 ligt het vaststellingsbesluit samen met het wijzigingsplan ter inzage in het gemeentehuis te Heinkenszand. Het vaststellingsbesluit en het wijzigingsplan zijn daarnaast digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.borsele.nl .

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan kan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijzen bij het college naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerp wijzigingsplan;

  • een belanghebbende die het niet eens is met de door het college aangebrachte wijzigingen.

Het beroep moet ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. De beroepstermijn loopt van 21 februari tot en met 3 april 2014.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld en een spoedeisend belang heeft, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding wijzigingsplan

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Heinkenszand, 19 februari 2014

Naar boven