Logo Oud-Beijerland
Ontwerpbestemmingsplan ‘Correctieve herziening bestemmingsplan Wonen’ ter inzage, Oud-Beijerland

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken, ingevolge het bepaalde in de artikelen 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan “Correctieve herziening bestemmingsplan Wonen” (NL.IMRO.0584.BPWONEN2013024-ON99) ter inzage wordt gelegd.

Plangebied

Het plangebied is nagenoeg gelijk aan het plangebied van het geldende bestemmingsplan ‘Wonen’, en omvat aldus het centrumgebied plus de woongebieden van de kern Oud-Beijerland. Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door het Spui. De overige plangrenzen vallen voor een groot deel samen met de hoofdontsluitingsstructuur rond de bebouwde kern (N217) of worden bepaald door de bedrijventerreinen De Bosschen en De Hoogerwerf.

Aanleiding en inhoud

In het bestemmingsplan ‘Wonen’ (2011) is een aantal onbedoelde tekortkomingen geconstateerd. Met de voorliggende correctieve herziening worden deze hersteld. Daarnaast zijn de inmiddels in het gebied verleende omgevingsvergunningen en vastgesteld postzegelplannen zoveel mogelijk verwerkt. Tot slot is het perceel waarop het tuincentrum Tuinwereld is gevestigd aan het plangebied toegevoegd. Het bestemmingsplan maakt dus geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en alle bijbehorende stukken liggen met ingang van 15 februari 2014 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6 in Oud-Beijerland. De openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag (behalve dinsdag) van 8.00 tot 17.00 uur en dinsdag van 8.00 tot 20.00 uur. Op vrijdag sluit het gemeentehuis om 13.00 uur.

De stukken zijn ook te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen en projectbesluiten) of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Inloopmoment

De gemeente Oud-Beijerland organiseert op dinsdag 4 maart 2014 van 16.30 – 18.00 uur een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis, waar u de plannen en stukken kunt bekijken en vragen kunt stellen aan de aanwezige medewerkers.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder bij voorkeur schriftelijk, maar eventueel ook mondeling op afspraak, gemotiveerd zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen ten aanzien van het bestemmingsplan kunt u richten aan de gemeenteraad van Oud-Beijerland onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Correctieve herziening bestemmingsplan Wonen’. Het adres is: postbus 2003, 3260 AE Oud-Beijerland. Indien u nog vragen heeft dan kunt u contact opnemen met afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. De medewerkers zijn te bereiken op telefoonnummer (0186) 646 622 (J. Manni).

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland

14 februari 2014

Naar boven