Kennisgeving ontheffing in het kader van de Flora- en faunawet, cluster 1b Verbreding Julianakanaal, Rijkswaterstaat

Krachtens artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Milieu een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om de vergun-ningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten die nodig zijn ter uitvoering van het Tracébesluit Zandmaas/Maasroute.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Milieu kennis van het feit dat het volgende besluit is genomen.

Welk besluit is genomen en ligt ter inzage?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit Zandmaas/Maasroute is voor de verbodsbepalingen zoals genoemd in de artikelen 8 en 13 lid 1 van de Flora- en faunawet voor zover dit betreft het uitsteken, vernielen, beschadigen, ontwortelen of op enigerlei andere wijze van de groeiplaats verwijderen en het onder zich hebben van de daslook, gulden sleutelbloem, maretak, rapunzelklokje en de wilde marjolein, ontheffing verleend. Daarnaast is ontheffing verleend van de verbodsbepaling in artikel 11 van de Flora- en faunawet voor zover dit betreft het beschadigen, vernielen of verstoren van holen of andere voortplantings- of vaste rust- of verblijfplaatsen van de hazelworm.

In de genoemde gevallen is het besluit genomen overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4 Tracéwet juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende documenten liggen met ingang van 22 februari 2014 voor de duur van zes weken ter inzage bij:

  • Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO), Juliana van Stolberglaan 148 te Den Haag, en

  • het gemeentehuis van de gemeente Stein (Afdeling Publiekszaken), Stadhouderslaan 200 te Stein.

Beroep

Als dit besluit uw belang rechtstreeks raakt en u het met de inhoud van dit besluit niet eens bent, kunt u, tegen betaling van de verschuldigde griffierechten, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

U moet dan binnen zes weken na de dag waarop dit besluit bekend is gemaakt een beroepschrift indienen. Op deze procedure is de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Het beroepschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de datum;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, alsmede de redenen vanhet beroep (motivering).

Toepasselijkheid Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in hun beroepschrift gemotiveerd moeten aangeven welke beroepsgronden worden aangevoerd. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe gronden meer worden aangevoerd. Geef in het beroepschrift aan dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u een beroepschrift heeft ingediend, dan kunt u tevens de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de internetpagina van de Raad van State, www.raadvanstate.nl. Klik op ‘ONZE WERKWIJZE’. Klik op ‘Bestuursrechtspraak’.

Meer informatie?

Nadere informatie over het ontwerpbesluit kunt u verkrijgen bij Stefanie Hitzert, telefoon 070 – 386 66 93.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het afdelingshoofd Projectadvisering, bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat, A.K. van de Ven

Naar boven