Logo Bunnik
Ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein De Raaphof’, Bunnik

Burgemeester en wethouders van Bunnik maken bekend dat met ingang van 14 februari 2014 gedurende zes weken (tot en met 27 maart 2014) het ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein De Raaphof’ en de daarop betrekking hebbende stukken voor iedereen ter inzage liggen (identificatienummer NL.IMRO.0312.bpBNKderaaphof-on01)

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan regelt het grondgebruik van meerdere kadastrale percelen aan de Schoudermantel 52 te Bunnik. Oorspronkelijk betreft het hier agrarisch gebruik, wat in de loop van de tijd is uitgebreid met allerlei andere bedrijfsactiviteiten, zoals het uitgaanscentrum Brothers / Studio A12, een touringcar- en busverhuurbedrijf, transportondernemingen en opslag van onder meer bouwmaterialen. Feitelijk is hier al enige jaren sprake van een bedrijventerrein.

Het bestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van dit bestaande bedrijventerrein aan de Schoudermantel 52 te Bunnik. Enerzijds behelst het plan een legalisatie van bedrijfsonderdelen en het bieden van ontwikkelingsmogelijkheden aan de al aanwezige bedrijven. Anderzijds biedt het plan ruimte voor nieuwe initiatieven, die passend zijn op een regulier bedrijventerrein in de gemeente Bunnik. Met het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein De raaphof’ wordt uitvoering gegeven aan het Structuurplan gemeente Bunnik 2007-2015 en aan de Ontwikkelingsvisie ‘De raaphof’. De gemeenteraad heeft deze Ontwikkelingsvisie op 15 december 2011 vastgesteld.

Het ontwerp-bestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het voorontwerp-bestemmingsplan. Hierbij gaat het onder meer om het verwerken van de resultaten van de verrichte milieu-onderzoeken in het hoofdstuk, waarin de randvoorwaarden van het plan zijn opgenomen. Verder is een landschappelijk inrichtingsplan opgesteld en is toegelicht dat in feitelijk en juridisch-planologisch opzicht al enige jaren sprake is van een bestaand bedrijventerrein. Daarnaast heeft de gemeente in het ontwerp-bestemmingsplan de mogelijkheid tot rechtstreekse oprichting van een tweede bedrijfswoning opgenomen en zijn de planregels aangevuld met voorschriften omtrent de maximale dieraantallen, die op enig moment op het bedrijventerrein aanwezig mogen zijn. Deze wijzigingen hebben mede plaatsgevonden naar aanleiding van de ingediende inspraak- en vooroverlegreacties.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het plan is binnen de genoemde termijn als volgt digitaal raadpleegbaar:

Het plan is volledig digitaal raadpleegbaar op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0312.bpBNKderaaphof-on01.

De bronbestanden van het plan zijn beschikbaar via http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0312/NL.IMRO.0312.bpBNKderaaphof-on01 . U kunt het plan ook inzien (digitaal en op papier) in het gemeentehuis, Singelpark 1 in Odijk.

Zienswijze indienen

Van 14 februari 2014 tot en met 27 maart 2014 kan iedereen schriftelijk een zienswijze over het plan indienen bij de gemeenteraad, Postbus 5, 3980 CA Bunnik. U kunt ook een mondelinge zienswijze indienen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met mw. Beetsma van de afdeling Strategie en Beleid T (030) 6595 913. Het is niet mogelijk om digitaal (per e-mail) een zienswijze in te dienen.

Naar boven