Logo Leiderdorp
Ontwerpomgevingsvergunning Achthovenerweg 7, Leiderdorp

Burgemeester en Wethouders van Leiderdorp maken volgens artikel 3.12, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend dat zij voornemens zijn om een omgevingsvergunning te verlenen voor het wijzigen van het gebruik van bijgebouwen behorende bij een monumentaal woonhuis van een voormalige boerderij voor de realisatie van een bed & breakfast, in afwijking van het geldende bestemmingsplan “Buitengebied Leiderdorp Bospolder, Doeshofpolder, Achthovenerpolder”, aan de Achthovenerweg 7 te Leiderdorp (NL.IMRO.0547.OVachthovenerweg7-ON01).

Voor de omgevingsvergunning zijn de activiteiten “bouwen en verbouwen” op grond van artikel 2.1 lid 1 sub a, “planologische afwijking” op grond van artikel 2.1 lid 1 sub c met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3, “brandveilig gebruiken bouwwerk” op grond van artikel 2.1 lid 1 sub d en het “monument onderhouden, restaureren veranderen of slopen” op grond van artikel 2.1 lid sub f van de Wabo van toepassing.

Initiatiefnemer is voornemens het in de monumentale wagenschuur een bedrijf aan huis (kap- en schoonheidssalon) en een bed & breakfast met twee eenheden te realiseren. In de noordwestelijk gelegen agrarische schuur wordt in gebruik genomen als bijgebouw bij de woonfunctie voor privégebruik en in de zuidoostelijk gelegen agrarische schuur worden twee appartementen gerealiseerd voor recreatief gebruik (verhuur ten behoeve van verblijfreacreatie) en parkeren ten behoeve van de recreatieve functie. De monumentale wagenschuur heeft in 2007 bij een partiële herziening van het bestemmingsplan een woonbestemming gekregen. De twee achter op het terrein gelegen stallen hebben nog steeds een agrarische functie. Het bouwplan betreft het hergebruik van de bestaande bebouwing. Er is geen sprake van het uitbreiden van het bebouwingsoppervlakte.

De omgevingsvergunning is voorzien van een goede ruimtelijke onderbouwing. Middels de omgevingsvergunning wordt onder andere het planologisch kader gerealiseerd voor het betreffende bouwplan.

De ontwerp omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken (dossiernummer 2014-0002-OG01) ligt vanaf 13 februari tot en met 27 maart 2014 elke werkdag van 08:30 tot 12:30 uur ter inzage in het gemeentehuis in Leiderdorp bij de afdeling gemeentewinkel. De ontwerpomgevingsvergunning ‘Achthovenerweg 7’ is ook te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl alsmede via www.leiderdorp.nl .

Zienswijze

Een ieder kan binnen zes weken vanaf de eerste dag van ter inzage legging schriftelijk zienswijzen over de ontwerpomgevingsvergunning indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Leiderdorp, postbus 35, 2350 AA Leiderdorp.

De zienswijze moet bevatten: naam en adres, datum, omschrijving van de aanvraag waarop u reageert, reden(en) van de zienswijze, handtekening.

Als u geen zienswijze heeft ingediend, dan kunt u later niet tegen het besluit in beroep gaan.

Naar boven