Logo Maassluis
Vaststelling bestemmingsplan ‘Gemaal de Zaayer’, Maassluis

Burgemeester en wethouders van Maassluis maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 21 januari 2014 het bestemmingsplan “Gemaal de Zaayer” (NL.IMRO.0556.75BPDeZaayer-Va01) ongewijzigd heeft vastgesteld.

In het plangebied, globaal begrensd door de Vlaardingsedijk, bedrijventerrein De Dijk, de Nieuwe

Waterweg en de bedrijfsgronden De Kade, bevinden zich o.a. het gemaalgebouw de Zaayer, drie voormalige dienstwoningen en enkele bedrijfsgebouwen. De eigenaar van de grond heeft verzocht de drie bedrijfswoningen om te zetten naar een woonbestemming. Het bestemmingsplan biedt een consoliderende planologische regeling voor al bestaande functies en gebruik. Er worden geen bouwplannen door middel van een rechtstreeks bouwrecht mogelijk gemaakt.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het bestemmingsplan (inclusief bijlagenbundel) liggen met ingang van vrijdag 14 februari 2014 gedurende een periode van zes weken in het publiekscentrum in de hal van het stadhuis voor een ieder ter inzage.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 25OO EA Den Haag.

Omdat tegen het ontwerp van het plan geen zienswijzen naar voren zijn gebracht en er ook geen wijzigingen in het plan zijn aangebracht, kan alleen een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tijdig bij de gemeenteraad naar voren te brengen, beroep instellen.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website:

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0556.75BPDeZaayer-Va01

Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan als pdf-bestand te raadplegen op de website van de gemeente Maassluis: www.Maassluis.nl (zie onder Nieuws, Bekendmakingen, Bestemmingsplannen).

Maassluis, 13 februari 2014

Naar boven