Logo Amstelveen
Beschikkingen omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Amstelveen Zuid-West, Bovenkerk Oost – fase 5 (uitgebreide procedure), Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), een omgevingsvergunning hebben verleend om 8 twee onder één kapwoningen te realiseren aan de mgr. dr. H. Poelslaan/pastoor J.W. Brouwerslaan in Bovenkerk Oost. Bovenkerk Oost ligt in het noordelijk deel van de Noorderlegmeerpolder. Dit is de laatste fase van de herstructurering in Bovenkerk Oost. Met de invulling van deze fase kan de herstructurering worden afgerond en de openbare ruimte, ter plaatse van dit project, definitief worden ingericht.

De omgevingsvergunning past binnen de uitwerkingsregels van het bestemmingsplan Amstelveen Zuid-West. Er is sprake van een bouwverbod, de woningen mogen slechts worden gerealiseerd nadat de procedure van een uitwerkingsplan is doorlopen. Aangezien er een omgevingsvergunning is ingediend door de ontwikkelaar is gekozen om een omgevingsvergunning te verlenen in afwijking van het bestemmingsplan om daarmee het bouwverbod op te heffen.

Ter informatie:

De aanvraag voor omgevingsvergunningen, de beschikking, de ruimtelijke onderbouwing en de overige daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 13 februari 2014 tot en met 26 maart 2014 (6 weken) op de volgende wijze voor een ieder ter inzage:

  • bij de balie Bouwen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur);

  • via de gemeentelijke website www.amstelveen.nl

via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.OIAVHB06xU-VG01

Beroep

Tijdens de termijn van terinzageligging kan door een belanghebbende die ten aanzien van het ontwerp van de omgevingsvergunning tijdig bij het college van burgemeester en wethouders een zienswijze heeft kenbaar gemaakt en door de belanghebbende die kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht (Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam). Tevens kan hierbij een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Het is voor burgers ook mogelijk om digitaal beroep in te dienen via de link:

https://loket.rechtspraak.nl/Burgers/Conflict%20met%20overheidsorganisatie/33.

Inwerkingtreding

Het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

12 februari 2014

Naar boven