Logo Zundert
Niet vastgesteld bestemmingsplan Parc Patersven, Zundert

De Raad van de gemeente Zundert heeft, met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, bij besluit van 4 februari 2014 het bestemmingsplan Parc Patersven niet vastgesteld.

In het kader van het project actualisering en digitalisering van bestemmingsplannen is voor het plangebied Patersven een nieuw bestemmingsplan door het college in procedure gebracht om aan de wettelijke eisen te kunnen voldoen. Uitgangspunt voor dit nieuwe plan was een conserverende herziening van het oude bestemmingsplan. Het ontwerp-bestemmingsplan heeft vanaf 31 januari 2013 gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn zijn een achttal zienswijzen ingediend.

Op 17 maart 2013 is een burgerinitiatief ingediend door de Vereniging van Eigenaren Parc Patersven (verder: VEP). In dit plan wordt uitgegaan van aanpassing van het bestemmingsplan, waarbij naast recreatie ook het permanent wonen en het huisvesten van arbeidsmigranten mogelijk gemaakt wordt. Dit initiatief is op 8 april 2013 door de Commissie Grondgebied ontvankelijk verklaard en het college is verzocht hierop inhoudelijk te reageren. Het college heeft deze opdracht opgepakt en in uitvoering.

Omdat de gemeenteraad het niet opportuun vindt om gedurende de behandeling van het burgerinitiatief een nieuw bestemmingsplan vast te stellen is in de gemeenteraad van 4 februari 2014 besloten het bestemmingsplan Parc Patersven niet vast te stellen.

Inzage

Het raadsbesluit ligt met ingang van donderdag 13 februari 2014 gedurende zes weken tijdens openingsuren ter inzage bij de gemeente Zundert, afdeling Strategie en Programmering (Bredaseweg 2 te Zundert).

Het digitale bestemmingsplan is verwijderd op de landelijke website.

Beroep

Belanghebbenden die het met het bovenstaande besluit niet eens zijn kunnen in de periode van ter inzage legging beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Naar boven