Logo Zoetermeer
Bestemmingsplan Innovatiefabriek en gewijzigd besluit hogere waarden geluid Innovatiefabriek, Zoetermeer

STEDELIJKE ONTWIKKELING

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad op 3 februari 2014 het bestemmingsplan Innovatiefabriek heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad tevens besloten om op grond van artikel 6.12 Wet ruimtelijke ordening geen exploitatieplan vast te stellen. Ook maken burgemeester en wethouders bekend dat zij op 5 december 2013 het besluit hogere waarden Innovatiefabriek gewijzigd hebben vastgesteld. Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Innovatiefabriek en het besluit hogere waarden geluid Innovatiefabriek liggen met de bijbehorende stukken met ingang van 14 februari 2014 ter inzage bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis.

Toelichting bestemmingsplan

Het bestemmingsplan Innovatiefabriek voorziet in de realisatie van de ICT-Academie van de Haagse Hogeschool aan de Bleiswijkseweg 37 te Zoetermeer. Het betreft hier het pand van de voormalige boterfabriek, ook wel bekend als de Leeuwenbrink. Het bestemmingsplan maakt, naast deze onderwijsvoorziening, ook bedrijven, kantoren en een kinderdagverblijf mogelijk.

Omdat de onderwijsvoorziening en het kinderdagverblijf een geluidgevoelige bestemming zijn en er sprake is van een hogere geluidbelasting dan de voorkeursgrenswaarde, is er ook een besluit hogere waarden voor geluid vastgesteld.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan is de toelichting gewijzigd. Het onderzoek externe veiligheid is aangevuld met een groepsrisicoberekening naar het transport gevaarlijke stoffen A12 en het geluidonderzoek is geactualiseerd. De toelichting van het bestemmingsplan maakt echter geen deel uit van het plan.

De actualisatie van het geluidrapport heeft ook geleid tot een aanpassing van het besluit hogere waarden geluid. Ook is de tekst in het besluit hogere waarden geluid verduidelijkt met betrekking tot de geluidbelasting van de A12 en het gebruik van de verdiepingen.

Instellen van beroep

Met ingang van 14 februari 2014 bestaat gedurende zes weken de mogelijkheid beroep in te stellen tegen het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen.

Ook tegen het besluit hogere waarden voor geluid Innovatiefabriek bestaat de mogelijkheid om met ingang van 14 februari 2014 gedurende zes weken beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen. Verder is het voor belanghebbenden mogelijk beroep in te stellen tegen de wijzigingen die burgemeester en wethouders hebben aangebracht bij de vaststelling van het besluit hogere waarden voor geluid ten opzichte van het ontwerpbesluit hogere waarden voor geluid.

Verder kan met ingang van 14 februari 2014 gedurende zes weken door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit om op grond van artikel 6.12 Wet ruimtelijke ordening geen exploitatieplan vast te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beroepschriften moeten worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Verzoek om voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en het besluit hogere waarden voor geluid treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij gedurende die termijn naast het instellen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

U dient dan eerst een afspraak te maken door een digitaal afspraakformulier in te vullen via de website van de gemeente Zoetermeer, www.zoetermeer.nl.

Deze publicatie is ook digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

http://www.zoetermeer.nl/wonen-vervoer/ruimtelijke-plannen_41687/item/voornemen-tot-het-opstellen-van-een-nieuw-bestemmingsplan-voor-het-perceel-bleiswijkseweg-37_52899.html

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden geluid zijn met bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00039-0003.

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op http://mos.zoetermeer.nl/e/d/dr/NL.IMRO.0637.BP00039-0003 .

Zoetermeer, 13 februari 2014

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer de secretaris, H.M.M. Koek

de burgemeester, Ch.B. Aptroot

Naar boven