Logo Halderberge
Bestemmingsplan Buitengebied, drie plandelen n.a.v. uitspraak RvSt, Halderberge

Ter inzage: drie plandelen t.a.v. Buitengebied Halderberge

Op 22 september 2011 heeft de gemeenteraad van Halderberge het bestemmingsplan Buitengebied vastgesteld. Gedeputeerde Staten heeft vervolgens van haar wettelijke bevoegdheid gebruik gemaakt om een reactieve aanwijzing te geven waardoor de daarop betrekking hebbende planonderdelen niet in werking zijn getreden.

Op 13 november 2013 heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State drie reactieve aanwijzingen vernietigd. Dit betreft:

  • artikel 3, lid 3.7, onder 3.7.4, van de planregels inzake Neventak intensieve veehouderij;

  • de bestemming “Bedrijf” inclusief de aanduiding “specifieke vorm van bedrijf – tuincentrum” en alle overige aanduidingen, waaronder de aanduiding “maximum oppervlakte (m2)”, voor het perceel aan de Bornhemweg 157 te Oudenbosch;

  • de bestemming “Recreatie”, wat betreft de aanduiding “specifieke vorm van recreatie – recreatief-educatief centrum” en alle overige daarop betrekking hebbende aanduidingen ter zake van het perceel Bovenstraat 89 te Hoeven.

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Halderberge maken bekend dat met ingang van 13 februari 2014, gedurende zes weken (tot 27 maart 2014), deze plandelen ter inzage liggen. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan alleen tegen die delen waarvan de reactieve aanwijzing is vernietigd beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Er kan uitsluitend beroep worden ingesteld tegen de voornoemde artikelen door: belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat waren een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad in te dienen.

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestreden besluit niet. Belanghebbenden kunnen, indien onverwijlde spoed dat vereist, een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Bovengenoemde plandelen kunt u inzien:

  • bij de servicebalie op het gemeentehuis, Parklaan 15 te Oudenbosch op maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 15.00 uur, op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur, alsmede op maandag van 17.30 tot 19.00 uur;

  • via de website www.halderberge.nl .

Oudenbosch, 12 februari 2014

Naar boven