Logo Oud-Beijerland
Weigering omgevingsvergunning gebruikswijziging Edisonstraat 5, Oud-Beijerland

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken bekend dat zij op 6 februari 2014 de aangevraagde omgevingsvergunning voor het wijzigen van het gebruik van het pand Edisonstraat 5 te Oud-Beijerland hebben geweigerd.

Omgevingsvergunning

De aanvraag om omgevingsvergunning is ingediend op 25 mei 2011 en heeft betrekking op het in gebruik nemen van een bedrijfsgebouw als kerk. Het vigerende bestemmingsplan “Werken” staat dit niet toe. De ontwikkeling is bovendien in strijd met de Verordening Ruimte van de provincie Zuid-Holland. Op 11 juni 2013 hebben Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland besloten de gevraagde ontheffing van de Verordening Ruimte niet te verlenen. Vervolgens heeft de raad van de gemeente Oud-Beijerland op 3 september 2013 het voornemen uitgesproken om geen verklaring van geen bedenkingen af te geven. Tegen het ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen ingediend. Op 28 januari 2014 heeft de gemeenteraad besloten om de verklaring van geen bedenkingen niet te verlenen. Vervolgens is de gevraagde vergunning op 6 februari 2014 geweigerd.

Het besluit ligt met alle bijbehorende stukken gedurende de beroepstermijn met ingang van 15 februari 2014 voor zes weken ter inzage in het gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6 te Oud-Beijerland. De openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag (behalve dinsdag) van 8.00 tot 17.00 uur en dinsdag van 8.00 tot 20.00 uur. Op vrijdag sluit het gemeentehuis om 13.00 uur. De stukken zijn ook te raadplegen via www.oud-Beijerland.nl .

Beroep

Tijdens de periode van de terinzagelegging, kunnen belanghebbenden beroep indienen.

De beroepsprocedure staat alleen open voor belanghebbenden die tijdens de voorbereidingsprocedure tegen het ontwerpbesluit een zienswijze hebben ingediend of aan kunnen tonen dat zij hiertoe niet in staat zijn geweest. Het beroepsschrift moet worden gericht aan de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht . Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Hebt u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Anneke Nienkemper van afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer (0186) 64 66 33.

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland

14 februari 2014

Naar boven