Logo Eijsden-Margraten
Vaststelling wijzigingsplan Natuurcompensatie Savelsweg te Eckelrade, Eijsden-Margraten

Burgemeester en wethouders van Eijsden-Margraten maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.6 lid 1, sub a en artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat zij het wijzigingsplan Natuurcompensatie Savelsweg te Eckelrade (planidentificatienummer NL.IMRO.1903.WPLBUI1011-VG01) op 14 januari 2014 ongewijzigd hebben vastgesteld.

In het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2009’ van de voormalige gemeente Margraten, inclusief de 1e herziening van dit bestemmingsplan, is in artikel 6.8.2 van de regels een wijzigingsbevoegdheid opgenomen die het mogelijk maakt de bestemming “Agrarisch met waarden” te wijzigen in de bestemming “Natuur” ten behoeve van de aanleg van nieuwe natuur. Burgemeester en wethouders hebben deze wijzigingsbevoegdheid toegepast om het mogelijk te maken natuur te realiseren op het perceel kadastraal bekend gemeente Margraten, sectie R, nr. 244 (ged.), gelegen aan de Savelsweg te Eckelrade. Hiervoor is het wijzigingsplan ‘Natuurcompensatie Savelsweg te Eckelrade’ opgesteld.

Het vastgestelde wijzigingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 13 februari 2014 tot en met woensdag 26 maart 2014 ter inzage in het gemeentehuis, Amerikaplein 1 te Margraten.

Voor inzage in het wijzigingsplan kunt u contact opnemen met het KlantContactCentrum, telefoonnummer 043 458 8488. Het vastgestelde wijzigingsplan en de bijbehorende stukken zijn tevens te raadplegen op onze website www.eijsden-margraten.nl en via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1903.WPLBUI1011-VG01

Belanghebbenden, aan wie redelijkerwijze niet kan worden verweten dat zij niet overeenkomstig artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht hun zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren hebben gebracht, kunnen binnen de termijn van terinzagelegging tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor het indienen van een beroep wordt griffierecht geheven.

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn – naast het indienen van beroep – een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Eijsden-Margraten, 12 februari 2014

Burgemeester en wethouders van Eijsden-Margraten, De secretaris, H.J.M. van Dijk

De burgemeester, D.A.M. Akkermans

Naar boven