Logo Waddinxveen
Bestemmingsplan ‘Stal Everse Noordeinde 142-150b Waddinxveen’ gewijzigd vastgesteld, Waddinxveen

De gemeenteraad van Waddinxveen heeft op 17 december 2014 het bestemmingsplan ‘Stal Everse, Noordeinde 142-150b, Waddinxveen’’ gewijzigd vastgesteld. Het plangebied bestaat uit twee agrarische bouwpercelen, te weten Noordeinde 142 respectievelijk 150b en de daar omheen gelegen agrarische gronden. Voor de exacte begrenzing van de deelgebieden verwijzen we naar de verbeelding bij het bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan ‘Stal Everse, Noordeinde 142-150b, Waddinxveen’ vervangt voor dit plangebied het thans geldende bestemmingsplan Waddinxveen Noord-West. Het voorliggende bestemmingsplan heeft de volgende doelstellingen:

  • het verruimen van de agrarische bestemming, om zo het gebruik van de gronden en het agrarisch bouwperceel Noordeinde 142 ten behoeve van een paardenhouderij planologische mogelijk te maken.

  • de vergroting van het bouwvlak op het perceel Noordeinde 142, om zo de realisatie van een nieuwe paardenstal planologisch mogelijk te maken;

Wijziging bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 11 september 2014 tot en met woensdag 22 oktober 2014 ter inzage gelegen. In deze periode is één zienswijze binnengekomen. Dit heeft er toe geleid dat het bestemmingsplan beperkt is aangepast waarbij de mogelijkheid tot recreatief medegebruik van de agrarische gronden is komen te vervallen.

Ook zijn enkele ambtshalve aanpassingen doorgevoerd. De belangrijkste reden hiervoor is de wijziging van het Besluit omgevingsrecht (Bor), dat op 1 november 2014 van kracht is geworden. Door deze wijziging zijn de mogelijkheden voor mantelzorg in het Bor afdoende geregeld waardoor een aanvullende regeling in het bestemmingsplan niet meer nodig is. Hierdoor kunnen de in het ontwerpbestemmingsplan opgenomen bepalingen komen te vervallen.

Terinzagelegging

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het bestemmingsplan zelf (inclusief de Nota zienswijzen) en de bijbehorende documenten liggen met ingang van 1 januari 2015 gedurende zes weken (tot en met 12 februari 2015) voor een ieder ter inzage bij de Publieksbalie op het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 (voor openingstijden zie www.waddinxveen.nl). De stukken zijn eveneens raadpleegbaar via de gemeentelijke website: www.waddinxveen.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.0627.Nrdeinde142en150b-0401).

Beroep

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt, belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest én belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Het beroepschrift dient in tweevoud gezonden te worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Inwerking

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van vermelde beroepstermijn. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend, treed het bestemmingsplan niet werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Ook voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Waddinxveen, 31 december 2014

Naar boven