Logo Groesbeek
Vaststelling bestemmingsplan ‘Cranenburgsestraat 73’, Groesbeek

Burgemeester en wethouders van Groesbeek maken bekend dat het bestemmingsplan Cranenburgsestraat 73 is vastgesteld. U kunt het vastgestelde bestemmingsplan inzien bij het Omgevingsloket, Dorpsplein 1 te Groesbeek.

Het bestemmingsplan omvat het planologisch-juridisch kader om op de locatie Cranenburgsestraat 73 in Groesbeek de bestemmingen ‘burgerwoning, ‘agrarisch’ en ‘niet agrarische bedrijven’ naar de bestemming ‘maatschappelijk’ om te zetten met de mogelijkheid tot verbouw van een gedeelte van de aanwezige schuren ten behoeve van kinderdagverblijf en een ouderendagbestedingsruimte. Van de aanwezige stallen/schuren zal 50% gesloopt worden. De aanwezige caravanstalling en een deel van de camping stoppen volledig. Een landschappelijk inpassingsplan maakt onderdeel uit van het plan.

Met ingang van donderdag 13 februari 2014 tot en met woensdag 26 maart 2014 zijn het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar via

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0241.Cranenburgstr73-VSG1

http://ruimtelijkeplannen.groesbeek.nl/publicatie/

Ook kan het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken gedurende voornoemde termijn worden ingezien in het gemeentehuis van Groesbeek bij het Omgevingsloket. Het loket is geopend op werkdagen van 9.00u tot 12.00u en op maandagavond van 18.00u tot 19.00u.

Volgens de bepalingen van de Wet ruimtelijke ordening kunnen belanghebbenden tegen het besluit van de gemeenteraad gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk en gemotiveerd beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Deze beroepsmogelijkheid komt uitsluitend belanghebbenden toe, die zich op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad hebben gewend evenals die belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot de gemeenteraad te wenden. Tevens kan een belanghebbende bij de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak beroep instellen tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad in het ontwerp zijn aangebracht. Bovendien bestaat de mogelijkheid gedurende bovengenoemde termijn de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Voor nadere informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met mevrouw C. Sleyfer van de afdeling Ruimte en Welzijn, telefoonnummer 024 – 39 96 217.

Naar boven