Logo Het Bildt
Vaststelling Structuurvisie Wonen: ‘Kwaliteit vóór kwantiteit’, Het Bildt

Op 6 november 2014 heeft de gemeenteraad van het Bildt op grond van artikel 2.1 Wet ruimtelijke ordening de Structuurvisie Wonen: “Kwaliteit vóór kwantiteit”digitaal (IDN: NL.IMRO.0063.SVWonen2013-VA01) en analoog vastgesteld. De vastgestelde structuurvisie met bijbehorende stukken ligt met ingang van maandag 29 december 2014 op het gemeentehuis aan de van Harenstraat 47 te St.-Annaparochie ter inzage.

De digitale structuurvisie is te raadplegen op de landelijke website:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0063.SVWonen2013-VA01

Inhoud structuurvisie

In deze structuurvisie geeft het gemeentebestuur aan wat het woonbeleid in de gemeente het Bildt is op de midden en lange termijn. Onderwerpen als duurzaamheid, omvang sociale huurvoorraad, ouderenhuisvesting komen er in aan de orde.

De structuurvisie is een vervolg op een actualisering van het op 5 juli 2001 vastgestelde en op 27 september 2007 cijfermatig bijgestelde “Woonplan het Bildt”. Daarnaast biedt een structuurvisie voor het wonen de kans aan de gemeente om haar woonbeleid af te stemmen op recente ontwikkelingen op de woningmarkt. Daartoe is in de structuurvisie een meerjarenprogramma opgenomen. Het Meerjarenprogramma is het uitvoeringsprogramma van de structuurvisie.

Aanpassingen

De ontwerpstructuurvisie heeft van 24 oktober 2013 tot en met 4 december 2013 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn zienswijzen ingediend die geleid hebben tot aanpassingen. Eén en ander is opgenomen in de ‘Zienswijzennota Structuurvisie Wonen’.

Inwerkingtreding

De structuurvisie treedt in werking op 29 december 2014. Tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van de structuurvisie kan op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht géén bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

St.-Annaparochie, 24 december 2014

Burgemeester en Wethouders van de gemeente het Bildt, G. Krol, burgemeester

R.C. Goeman, secretaris

Naar boven