Stimuleringsfonds voor de Journalistiek

Subsidie voor BN DeStem

Het bestuur van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek heeft 4 september 2014 besloten een uitkering van maximaal € 100.000 beschikbaar te stellen aan BN DeStem en Omroep Brabant voor het Regionaal Mediacentrum West-Brabant.

Het project bestaat uit de voortzetting van een mediacentrum dat voor zowel Omroep Brabant als BN DeStem het eerstelijnsnieuws verwerkt. Het nieuws wordt gelijktijdig op beide websites gepubliceerd. Deze samenwerking is opgezet met subsidie op basis van de regeling Regionale Samenwerking, die het Stimuleringsfonds in 2012 heeft uitgevoerd. In het project staan de volgende activiteiten centraal: de continuering van de verwerking van ‘eerste-lijns-nieuws’, het uitwisselen van bureauredactie-activiteiten, het samenstellen van gezamenlijke multimediale producties, samenwerking met lokale partijen zoals een lokale omroep of een bibliotheek, het inzetten van dagblad-deskundigen voor radio en televisie, het gezamenlijk optrekken bij redactionele marktonderzoeken en het houden van een onderzoek naar de invloed van de online samenwerking op de publiekswaardering voor beide websites.

De subsidie is verleend op basis van artikel 8.11 van de Mediawet 2008, dat aan het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek de mogelijkheid biedt om subsidie in de vorm van een uitkering te verstrekken aan een persorgaan waarvan de continuïteit in gevaar is en dat een activiteitenplan heeft ingediend dat uitzicht biedt op een rendabele exploitatie binnen een redelijke periode. Het Fonds heeft vastgesteld dat dat hier het geval is. De subsidieverlening zal in tranches plaatsvinden en is gekoppeld aan de voortgang van het project.

(Mededeling ingevolge artikel 8.19 Mediawet 2008)

Naar boven