Logo Zuidplas
Vaststelling bestemmingsplan ‘Zuidelijke Dwarsweg 17’ te Zevenhuizen, Zuidplas

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 9 december 2014 het bestemmingsplan ‘Zuidelijke Dwarsweg 17’ te Zevenhuizen heeft vastgesteld.

Inhoud plan

De Raad van State heeft in zijn uitspraak over bestemmingsplan ‘Het Nieuwe Midden’ bepaald dat de brijvoerfabriek van de varkenshouderij aan de Zuidelijke Dwarsweg 17 positief bestemd moet worden. Naar aanleiding van deze uitspraak heeft de varkenshouderij een revisievergunning ingediend voor de inrichting (omgevingsvergunning als bedoeld onder lid e in artikel 2.1 van de Wabo) en het verzoek gedaan aan de gemeente om het bestemmingsplan hierop aan te passen. De omgevingsvergunning is afgegeven door de provincie Zuid-Holland. Hiervoor is op 24 juni een verklaring van geen bedenkingen door de gemeenteraad van Zuidplas afgegeven. De gemeente heeft nu ter uitvoering van de uitspraak van de Raad van State het bestemmingsplan in overeenstemming gebracht met de door de provincie verleende omgevingsvergunning.

Terinzagelegging

Het raadsbesluit en vastgestelde bestemmingsplan liggen met bijbehorende stukken vanaf woensdag 24 december 2014 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. In deze periode kunt u de stukken digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1892.BpZuidelijkeDwarsweg17-Va01). Op de gemeentelijke website (www.zuidplas.nl) kunt u de stukken ook inzien als pdf-bestand.

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingediend tegen het Ontwerpbestemmingsplan, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningen rechter van voornoemde afdeling. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift betaald u griffierecht.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij om een voorlopige voorziening wordt verzocht, of toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8.Wet ruimtelijke ordening.

Naar boven