Weigering omgevingsvergunning Heemskerklaan 25
Logo Baarn
Het college van burgemeester en wethouders van Baarn maakt bekend dat zij de omgevingsvergunning heeft geweigerd voor het geschikt maken van de Wintertuin als vlindertuin, trouwlocatie en grand café. Het gaat hierbij om de volgende onderdelen:
  • -
    het inpandig wijzigen van een monument;
  • -
    het wijzigen van het gebruik van het gebouw naar vlindertuin, trouwlocatie en grand café;
  • -
    het afwijken van het bestemmingsplan ‘Oosterhei’
op het perceel kadastraal bekend Baarn, sectie M, nummer 3907 en plaatselijk bekend Heemskerklaan 25 te Baarn.
Het bouwplan is strijdig met het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Oosterhei’ waarin de bestemming “Cultureel-, educatief centrum” is opgelegd. Deze bestemming is bedoeld voor een cultureel en educatief centrum, galerie- en tentoonstellingsruimten en cursusruimten. Het realiseren van een trouwlocatie en grand café is met deze bestemming in strijd. Omdat het bouwplan strijdig is met het ter plaatse geldende bestemmingsplan, is de aanvraag tevens een verzoek om van het bestemmingsplan af te wijken. Afwijken is mogelijk met toepassing van art. 2.12 lid 1 sub a2 van de Wabo.
Ter voorbereiding op de omgevingsvergunning is de procedure gevolgd die is voorgeschreven in artikel 3.10 Wabo. Dit houdt in dat het ontwerpbesluit inclusief de daarbij behorende stukken gedurende zes weken ter inzage heeft gelegen, alvorens het college van burgemeester en wethouders een definitief besluit over de aanvraag voor de omgevingsvergunning neemt.
De ontwerpomgevingsvergunning met de daarbij behorende bijlagen heeft met ingang van 18 oktober 2013 gedurende zes weken, tot en met 28 november 2013, ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn werd een ieder in de gelegenheid gesteld om eventuele zienswijzen kenbaar te maken. Er zijn vier zienswijzen ingediend.
Wilt u beroep instellen?
De geweigerde omgevingsvergunning kunt u van maandag 29 december 2014 tot en met vrijdag 6 februari 2015 inzien in het gemeentehuis. Tegen het besluit om de omgevingsvergunning te weigeren kan binnen zes weken na bekendmaking van het besluit (d.d. 18 december 2014) door belanghebbenden beroep worden aangetekend. Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Rechtbank Midden-Nederland, afdeling Bestuursrecht, postbus 16005, 3500 DA UTRECHT.
In spoedeisende zaken kunnen belanghebbenden, zodra het beroep is ingediend, de Voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening te treffen. U kunt uw verzoekschrift indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, afdeling Bestuursrecht onder vermelding van voorlopige voorzieningen, postbus 16005, 3500 DA UTRECHT. Houdt u er rekening mee dat hieraan kosten verbonden zijn (informatie bij de griffier van de Rechtbank op nummer 030-2233000).
U kunt uw verzoekschrift ook digitaal bij genoemde rechtbank indienen via http://rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de exacte voorwaarden.
Naar boven