Logo Oldambt
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Scheemda – Uitbreiding Hoza’, Oldambt

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt maakt bekend dat het bestemmingsplan ‘Scheemda – Uitbreiding Hoza’ gewijzigd is vastgesteld.

Omschrijving van het plan

Het plangebied is een perceel grond ten noorden van het bedrijf Hoza aan de Haven Noordzijde 18 in Scheemda. Het bedrijf gaat uitbreiden. Door deze nieuwbouw wordt het huidige terrein van Hoza grotendeels bebouwd en blijft er geen ruimte over voor opslag. Op het perceel ten noorden van het bedrijf wordt opslag gerealiseerd. Voorliggend bestemmingsplan ‘Scheemda – Uitbreiding Hoza’ is opgesteld om de bedrijfsmatige opslag mogelijk te maken.

Wijzigingen

Er is één zienswijze binnengekomen op het ontwerp bestemmingsplan, deze is verwerkt in het vastgestelde bestemmingsplan. De reactie heeft geleid tot wijzigingen in de toelichting en regels. In het vastgestelde plan is de volgende wijziging aangebracht:

Aan artikel 3 worden specifieke gebruiksregels toegevoegd:

3.4 Specifieke gebruiksregels

Onder met deze bestemming strijdig gebruik wordt begrepen het gebruik dat afwijkt van de bestemmingsomschrijving, waaronder in ieder geval wordt begrepen:

  • a. het gebruiken of laten gebruiken van gronden en bouwwerken zonder dat op de gronden het inrichtingsplan als opgenomen in bijlage bij de regels is gerealiseerd. De voorwaardelijke verplichting is niet van toepassing op bestaand legaal gebruik;

  • b. het gebruiken of laten gebruiken van gronden en bouwwerken zonder dat op de gronden het inrichtingsplan als opgenomen in bijlage bij de regels is behouden. De voorwaardelijke verplichting is niet van toepassing op bestaand legaal gebruik;

  • c. het realiseren van verlichting zonder bewegingssensoren.

Wijziging grens buitengebied

In verband met de vaststelling van het bestemmingsplan is een wijziging van de grens van het buitengebied als bedoeld in artikel 4.20 van de Omgevingsverordening van de Provincie Groningen noodzakelijk. Het besluit tot wijziging van de grens van het buitengebied ligt samen met het bestemmingsplan ter inzage in het gemeentehuis.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ‘Scheemda – Uitbreiding Hoza’, ligt gedurende 6 weken ter inzage tot en met 4 februari 2015. De stukken kunnen worden bekeken in het gemeentehuis van Oldambt, Johan Modastraat 6 te Winschoten op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur. Ook kan een mondelinge toelichting worden verkregen.

Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt het plan raadplegen door bij het tabblad ID de plancode in te vullen. De plancode van het plan is: NL.IMRO.1895.03BP0006-0401. Ook de planbestanden zijn hier digitaal te raadplegen.

Beroep

Er bestaat voor belanghebbenden de mogelijkheid om gedurende 6 weken vanaf de datum van terinzagelegging beroep tegen het bestemmingsplan in te stellen bij de Raad van State, afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Belanghebbenden zijn degenen die een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan hebben ingediend en diegenen die kunnen aantonen dat ze redelijkerwijs niet in de gelegenheid zijn geweest om te reageren op het ontwerpplan. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking.

Het bestemmingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling. Dan treedt het plan in ieder geval niet eerder in werking dan nadat een beslissing op dat verzoek is genomen.

Naar boven