Volgbericht verkeersmaatregelen in verband met onderhoudswerkzaam-heden aan de Kreekrak verkeersbruggen over de Schelde-Rijnverbinding

18 december 2014

Nr. DZD-BAS-2014 / 117

BEKENDMAKING AAN DE SCHEEPVAART

Vaarweg: Schelde-Rijnverbinding

Omschrijving: Volgbericht inzake verkeersmaatregelen te water in verband met onderhoudswerk-zaamheden aan de Kreekrak verkeersbruggen over de Schelde-Rijnverbinding/Antwerpse kanaalpand

Onder verwijzing naar de bij Bekendmaking aan de Scheepvaart, DZD-BAS-2014/ 107, d.d. 25 november 2014, uitgestelde verkeersmaatregelen, wordt bekendgemaakt dat in de periode van 2 januari tot begin februari 2015, onder de meest zuidelijk gelegen verkeersbrug over de A 58, werkzaamheden plaatsvinden.

Aan de onderzijde van de brug, boven de vaarweg, wordt hiertoe over een breedte van 45m een werkeiland aangebracht.

Hierdoor zal ter hoogte van dit werkeiland een breedtebeperking ontstaan, met aan de oost- en westzijde een doorvaartopening met een max. beschikbare breedte van wisselend 25m en 50m.

In verband hiermede worden de volgende verkeersmaatregelen getroffen:

Te plaatsen verkeerstekens, van de bijlage 7 van het Binnenvaartpolitiereglement:

  • > Op de Kreekrakbruggen, aan weerszijden van de beschikbare doorvaartopeningen:

    • De verbodstekens A.10 (verboden buiten de aangegeven begrenzing te varen), onderzijde van de meest noordelijke en meest zuidelijke brug.

  • > Op de oostelijke oever voor de noordgaande vaart:

    • het gebodsteken B.8 (verplichting bijzonder op te letten), t.h.v. de Bathse brug;

    • het beperkingsteken C.3 (beperkte breedte van doorvaart of vaarwater), met bovenbord F.1 (2850), t.h.v. de Bathse brug;

    • het verbodsteken A.2 (voorbijlopen verboden), met bovenbord F.1 (1350), t.h.v. de Bathse brug;

    • het beperkingsteken C.3 (beperkte breedte van doorvaart of vaarwater), met bovenbord F.1 (1500), t.h.v. km. 1041,3;

    • het verbodsteken A.2 (voorbijlopen verboden), t.h.v. km. 1041,3.

  • > Op de kolkzijde van de beide zuidelijke hefdeuren van de Kreekraksluizen, voor de zuidgaande vaart:

    • het gebodsteken B.8 (verplichting bijzonder op te letten), met onderbord F.3 (regeling scheepvaart);

    • het beperkingsteken C.3 (beperkte breedte van doorvaart of vaarwater), met bovenbord F.1 (2000);

    • het verbodsteken A.2 (voorbijlopen verboden).

  • > Op de wrakkenscheepjes, periode 2 januari t/m 13 januari 2015, gepositioneerd op ca. 350m zuidelijk van de verkeersbruggen, met vrije zijde aan de oostkant en niet-vrije zijde aan de westkant en op ca. 350m noordelijk van de verkeersbruggen, met vrije zijde aan de westkant en niet-vrije zijde aan de oostkant:

    • het beperkingsteken C.3 (beperkte breedte van doorvaart of vaarwater), met daarin aangegeven de beschikbare breedte in meters (25) en richtingaanduidingsbord F.2 voor de oostelijke doorvaart;

    • het beperkingsteken C.3 (beperkte breedte van doorvaart of vaarwater), met daarin aangegeven de beschikbare breedte in meters (50) en richtingaanduidingsbord F.2 voor de westelijke doorvaart.

  • > Op de wrakkenscheepjes, periode 14 januari t/m 25 januari 2015, gepositioneerd op ca. 350m zuidelijk van de verkeersbruggen, met vrije zijde aan de oostkant en niet-vrije zijde aan de westkant en op ca. 350m noordelijk van de verkeersbruggen, met vrije zijde aan de westkant en niet-vrije zijde aan de oostkant:

    • het beperkingsteken C.3 (beperkte breedte van doorvaart of vaarwater), met daarin aangegeven de beschikbare breedte in meters (50) en richtingaanduidingsbord F.2 voor de oostelijke doorvaart;

    • het beperkingsteken C.3 (beperkte breedte van doorvaart of vaarwater), met daarin aangegeven de beschikbare breedte in meters (25) en richtingaanduidingsbord F.2 voor de westelijke doorvaart.

  • > Op de wrakkenscheepjes, periode 26 januari t/m 30 januari 2015, gepositioneerd op ca. 350m zuidelijk van de verkeersbruggen, met vrije zijde aan de oostkant en niet-vrije zijde aan de westkant en op ca. 350m noordelijk van de verkeersbruggen, met vrije zijde aan de westkant en niet-vrije zijde aan de oostkant:

    • het beperkingsteken C.3 (beperkte breedte van doorvaart of vaarwater), met daarin aangegeven de beschikbare breedte in meters (25) en richtingaanduidingsbord F.2 voor de oostelijke doorvaart;

    • het beperkingsteken C.3 (beperkte breedte van doorvaart of vaarwater), met daarin aangegeven de beschikbare breedte in meters (50) en richtingaanduidingsbord F.2 voor de westelijke doorvaart.

De werkzaamheden ter hoogte van het werkeiland worden afgedekt middels gele bijzondere markering, bolvorm, radarreflector, topteken liggend kruis en wisselend voorzien van lichtkarakter Fl.5s en Fl.(3)10s. De hoekpunten van het werkeiland worden bovendien voorzien van oranje zwaailichten.

Tijdens het verleggen van het markering kan tijdelijk slechts één doorvaartopening beschikbaar zijn. Rekening dient te worden gehouden met geringe verdrijving van de markeringsobjecten door zuiging of gofslag.

Gedurende de gehele periode van voornoemde beperkingen zal verkeersbegeleiding plaatsvinden vanaf het patrouillevaartuig “DE TWAALF”. De scheepvaart dient derhalve uit te luisteren op het voorgeschreven marifoonkanaal 10.

Verkeersaanwijzingen gegeven vanaf de “DE TWAALF” dienen terstond en strikt te worden opgevolgd.

De doorgaande scheepvaart wordt verzocht met gepaste snelheid te passeren!

De middels de Bekendmakingen aan de Scheepvaart, DZD-BAS-94 en 102, resp. d.d. 27 oktober en 11 november 2014, afgekondigde verkeersmaatregelen komen hiermede vanaf 2 januari 2015 te vervallen.

Overige informatie:

Onderzijde Kreekrakbruggen ligt op NAP+10,90 m; het streefpeil bezuiden de Kreekraksluizen varieert normaliter van NAP + 1,80 m. tot NAP + 1,95 m.

Actueel kanaalpeil kan worden opgevraagd bij de Kreekraksluizen.

Kreekraksluizen, VHF-kanaal 20, tel. 0113 55 90 00.

Patrouillevaartuig “DE TWAALF”, VHF-kanaal 10, tel. 06 55 72 26 05

www.rws.nl/kreekrakbruggen

Goes, 18 december 2014

HET DISTRICTSHOOFD ZEE & DELTA NOORD, M. Heijdens

Naar boven