Besluit van de directeur van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid van 18 december 2014, houdende de aanwijzing van de heer J.J.K. Suitela als toezichthouder van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid bij de eenheid Inspectie Huisvesting Dordrecht (IHD)

De directeur van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid,

Gelet op:

  • De Gemeenschappelijke regeling Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid;

  • De mandaatbesluiten van de deelnemers in de Gemeenschappelijke regeling Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid;

Besluit vast te stellen:

Het Besluit aanwijzing van de heer J.J.K. Suitela als toezichthouder van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid bij de eenheid Inspectie Huisvesting Dordrecht (IHD).

Artikel 1

De heer J.J.K. Suitela, aangesteld als onbezoldigd ambtenaar in dienst van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, wordt van 1 januari 2015 tot en met 31 december 2015 belast met het toezicht op het bepaalde bij of krachtens:

  • a. de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en de in artikel 5.1 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht genoemde wetten, alsmede de Algemene wet bestuursrecht, de Boswet, de Gemeentewet, de Huisvestingswet, de Ontgrondingenwet, de Provinciewet, het Vuurwerkbesluit, de Wet aanvullende regels veiligheid wegtunnels, de Wet luchtvaart, de Wet veiligheidsregio’s;

  • b. de verordeningen van de gemeenten die deelnemen in de gemeenschappelijke regeling indien en voor zover de bevoegdheid daartoe is opgenomen in het mandaatbesluit van de betreffende gemeente;

  • c. de regelingen die ter vervanging gaan strekken van de wetten, regelingen en verordeningen genoemd onder sub a en b, voor zover hun aard en strekking ten opzichte daarvan niet wezenlijk veranderen.

Artikel 2

Voor zover in regelingen op basis van de in artikel 1 genoemde wetten autonome bepalingen zijn opgenomen, wordt de onder I genoemde persoon eveneens aangewezen als ambtenaar belast met het toezicht op de naleving van die bepalingen. Onder autonome bepalingen worden in dit geval verstaan bepalingen die zelfstandig door de betreffende deelnemer in de Gemeenschappelijke regeling Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid zijn opgesteld zonder dat deze dienen ter uitvoering van een bepaalde regeling.

Artikel 3

Aan de in artikel 1 genoemde persoon wordt, ten behoeve van de toezichtsuitoefening op de naleving van het bepaalde bij of krachtens de in artikel 1 genoemde wetten of regelingen, een legitimatiebewijs verstrekt als bedoeld in artikel 5:12 Algemene wet bestuursrecht (Awb) en de daarop gebaseerde ‘Regeling model legitimatiebewijs toezichthouders Awb’.

Artikel 4

Dit besluit wordt bekend gemaakt conform artikel 3:41 Algemene wet bestuursrecht door het te zenden aan de onder I genoemde persoon.

Artikel 5

Dit besluit wordt tevens bekend gemaakt conform artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht door plaatsing in het Provinciaal Blad en – gelet op artikel 75, derde lid, van de Huisvestingswet – in de Staatscourant.

Artikel 6

Dit besluit treedt in werking op 1 januari 2015.

Artikel 7

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit aanwijzing van de heer J.J.K. Suitela als toezichthouder van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid bij de eenheid Inspectie Huisvesting Dordrecht (IHD).

Dordrecht, 18 december 2014.

De directeur van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, R. Visser

Naar boven