Logo Assen
Vaststelling bestemmingsplan ‘Stadsboulevard Noord’ en besluit hogere waarde wegverkeerslawaai, Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat gedurende zes weken de volgende besluiten ter inzage liggen in het stadhuis bij de publieksbalie, balie Bouwen, Wonen en Ondernemen:

  • Het bij raadsbesluit van 16 januari 2014 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Stadsboulevard Noord’ met identificatienummer NL.IMRO.0106.07BP20131000K-C001 met bijbehorende stukken (ex artikel 3.8 lid 1 Wet ruimtelijke ordening);

  • Het bij collegebesluit van 19 november 2013 vastgestelde Besluit vaststelling hogere waarde wegverkeerslawaai.

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het zuidelijke deel van de Industrieweg en het noordelijke deel van de Overcingellaan. Globaal is het plangebied aan de noordzijde begrensd op een afstand van circa 250 meter ten noorden van de kruising met de A.H.G. Fokkerstraat. Aan de zuidzijde wordt het plangebied net ten zuiden van de brug over de Rolderstraat beëindigd. Daarnaast worden de aansluitende wegen gereconstrueerd om de aansluiting op de toekomstige Stadsboulevard te optimaliseren.

Dit bestemmingsplan voorziet in een planologisch – juridische regeling voor de reconstructie van de huidige Industrieweg en een deel van de Overcingellaan. Op een deel van het tracé worden de rijbanen verdubbeld. Daarnaast is sprake van een gedeeltelijke as-verspringing ten opzichte van het huidige profiel.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen hebben betrekking op de bestemming van een perceel grond aan de Anne de Vriesstraat. De bestemming van dit perceel (ter hoogte van Cicero) is gewijzigd van ‘Kantoor’ in ‘Maatschappelijk’. Daarnaast is de toelichting op onderdelen aangevuld en is een aantal bijlagen aangepast (voornamelijk de ontwerptekening).

Besluit hogere waarden wegverkeerslawaai

Dit besluit heeft betrekking op het vaststellen van hogere waarden voor de maximaal toelaatbare geluidbelasting ingevolge het bepaalde in de Wet geluidhinder en het Besluit geluidhinder. Voor 49 woningen en één onbebouwd perceel is een hogere waarde vastgesteld. Voor de exacte waarden wordt verwezen naar het besluit.

Crisis- en herstelwet

Op dit bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing. Dit betekent onder meer dat bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Chw is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl . Het project Stationsgebied/Stadsboulevard is één van de projecten binnen de FlorijnAs, waarvoor onder de Chw een structuurvisie is vastgesteld op 27 oktober 2011. De FlorijnAs is aangemerkt als een lokaal project met nationale betekenis op grond van de Chw. In de Chw is afdeling 7 aan hoofdstuk 2 toegevoegd die voorziet in een versnelde uitvoering van lokale projecten van nationale betekenis.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en het vastgestelde besluit hogere waarden wegverkeerslawaai ligt ter inzage vanaf 14 februari tot en met 27 maart 2014 bij de publieksbale, balie Bouwen, Wonen en Ondernemen, Noordersingel 33 te Assen.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan (verbeelding, regels, vaststellingsbesluit, toelichting en bijlagen) kunt u tevens via www.ruimtelijkeplannen.nl inzien.

Beroep instellen

Tot en met 27 maart 2014 kan tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan alsmede het besluit hogere waarden wegverkeerslawaai schriftelijk beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • diegenen die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen of niet tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep schorst de besluiten niet. Diegene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien een verzoek voorlopige voorziening wordt ingediend tegen een (of beide) besluit/besluiten, treedt het betreffende besluit in werking op het moment dat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Assen, 13 februari 2014

Naar boven