Logo Littenseradiel
Ontwerpbestemmingsplan ‘Wommels – Geins 2’, Littenseradiel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Littenseradiel maken bekend, dat een partiële herziening van het geldende bestemmingsplan ‘Wommels’ wordt vervaardigd voor wat betreft het perceel Geins 2 te Wommels. Het ontwerp van deze partiële herziening – ontwerpbestemmingsplan ‘Wommels – Geins 2’ – is thans gereed.

Ter inzage en raadplegen van het ontwerpbestemmingsplan

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Wommels – Geins 2’ met ingang van 30 december 2014 gedurende zes weken (tot en met 9 februari 2015) tijdens kantooruren in het gemeentehuis (centrale balie), Keatsebaen 1 te Wommels ter inzage.

De openingstijden van het gemeentehuis zijn: maandag tot en met vrijdag van 09:00 – 12:00 uur, woensdag eveneens van 14:00 – 16:00 uur (met uitzondering van 31 december 2014).

Het bestemmingsplan is ook te raadplegen via de website van de gemeente Littenseradiel:

www.littenseradiel.nl (onder Actueel, Bekendmakingen, Bestemmingsplannen). Voorts kan het bestemmingsplan digitaal worden geraadpleegd via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (tabblad: Een plan bekijken > Bestemmingsplannen).

Het identificatienummer (ID) van het plan is: NL.IMRO.0140.PHbpWommelsGeins2-ON01.

Indienen zienswijzen

In de periode waarin de stukken ter inzage liggen – van 30 december 2014 tot en met 9 februari 2015 – kan een ieder bij de gemeenteraad zienswijzen indienen op het ontwerpbestemmingsplan. Bij voorkeur doet u dit schriftelijk.

U hebt de mogelijkheid op de volgende manieren te reageren:

  • schriftelijk:

    door middel van een brief aan: de raad van de gemeente Littenseradiel, Postbus 1, 8730 AA, Wommels.

    In uw brief dient u in ieder geval te vermelden:

    • ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Wommels – Geins 2’

    • met welke onderdelen van het bestemmingsplan u het niet eens bent en waarom niet

    • de datum

    • uw naam en adres

    • uw handtekening.

  • mondeling: uitsluitend na telefonische afspraak via telefoonnummer 0515 – 334476. Van hetgeen mondeling naar voren is gebracht, wordt een verslag gemaakt.

Tegen betaling van de kosten wordt een afschrift van de ter inzage gelegde stukken verstrekt.

Nadere informatie over het ontwerpbestemmingsplan

De voormalige jeugdsoos ‘De Igge’ op het perceel Geins 2 te Wommels staat al geruime tijd leeg. Het ligt niet in de verwachting dat er een nieuwe maatschappelijke functie in gehuisvest zal gaan worden. De gemeente heeft besloten om het pand te verkopen aan een particulier, die het gebouw wil verbouwen tot woning. Daarbij blijft de huidige oppervlakte gelijk. Wel zal er deels een kap op het (nu plat afgedekte) gebouw worden gerealiseerd. Hiermee krijgt het pand een woonfunctie, wat de leefbaarheid én het straatbeeld ter plekke ten goede komt.

Een woonbestemming is niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan ‘Wommels’. Daarom is voor het perceel Geins 2 te Wommels een herziening van dit bestemmingsplan in procedure gebracht, wat heeft geresulteerd in het ontwerpbestemmingsplan ‘Wommels – Geins 2’.

Vragen?

Voor meer informatie over het ontwerpbestemmingsplan en de zienswijzenprocedure kunt u contact opnemen met de heer S. Herrema van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon 0515 – 334476.

Wommels, 29 december 2014

Burgemeester en wethouders voornoemd, J. Liemburg, burgemeester.

J. Folkerts, secretaris.

Naar boven