Logo Lingewaal
Bestemmingsplan ‘Sportaccommodatie, Asperen’, Lingewaal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken volgens het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 11 december 2014 heeft besloten het bestemmingsplan “Sportaccommodatie, Asperen” vast te stellen.

Toelichting.

Sportstichting “De Wiel” is voornemens om aan de Leerdamseweg 39 te Asperen een nieuwe multifunctionele binnensportaccommodatie te realiseren. De reeds aanwezige bebouwing wordt ten behoeve van het vernieuwingsplan gesloopt.

Met het voorgenomen nieuwbouwplan wijzigt de invulling van de locatie. De nieuwe invulling past niet binnen het geldende bestemmingsplan "Kern Asperen". De gemeente wenst door middel van dit nieuwe bestemmingsplan medewerking te verlenen aan de ontwikkeling van het plangebied.

Inzagetermijn.

Vanaf 25 december 2014 ligt het bestemmingsplan “Sportaccommodatie, Asperen” gedurende zes weken tot en met 4 februari 2015 voor een ieder ter inzage. Het plan is in te zien bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 3 te Asperen, dagelijks geopend van 9.00 uur tot 12.00 uur en op donderdagavond van 17.30 uur tot 19.30 uur. Buiten deze tijden om kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via tel. 0345-634000.

Daarnaast kunt u via de gemeentelijke website: www.lingewaal.nl >>> bestemmingsplannen >>> vastgestelde plannen, kennis nemen van dit vastgestelde bestemmingsplan. Tevens op de volgende site: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0733.BpSportaccAsperen-VA01.

Beroep.

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij hiertoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, kunnen tijdens de termijn van ter inzage legging (vanaf 25 december 2014 tot en met 4 februari 2015) beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorlopige voorziening.

Aanvullend kan er een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop voornoemde beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroeps-termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Asperen, 24 december 2014.

Burgemeester en wethouders van Lingewaal.

Naar boven