Logo Ouderkerk
Vastgesteld bestemmingsplan Geluidszone Industrieterrein Hollandsche IJssel, Ouderkerk

Burgemeester en wethouders van gemeente Ouderkerk maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 11 december 2014 het bestemmingsplan Geluidszone Industrieterrein Hollandsche IJssel heeft vastgesteld.

Op basis van artikel 3.8 en volgende van de Wet ruimtelijke ordening ligt het bestemmingsplan met ingang van 6 januari 2015 voor een periode van zes weken ter inzage.

Het bestemmingsplan voorziet in een planologisch-juridische regeling voor het wijzigen van de geldende geluidszone voor het industrieterrein Hollandsche IJssel. De geluidszone valt zowel binnen de gemeente Gouda als de gemeente Ouderkerk. Dit bestemmingsplan wijzigt de geluidszone op de gronden binnen de gemeente Ouderkerk. Hierbij wordt ook een deel van de geldende geluidszone opgeheven (gedezoneerd).

Voorliggend bestemmingsplan betreft een partiële herziening van de bestemmingsplannen van de gemeente Ouderkerk die binnen de bestaande geluidszone liggen. Met dit bestemmingsplan wordt alleen de geluidszone gewijzigd, waarbij de onderliggende bestemmingen niet wijzigen. De hogere grenswaarden voor deze woningen zijn al eerder door de gemeente Gouda vastgesteld in een separaat hogere waarden besluit (nr. 2012029258, 18 september 2013). Doordat het bedrijventerrein is gelegen binnen de gemeente Gouda, is deze gemeente bevoegd gezag voor het vaststellen van hogere grenswaarden. Het hogere waarden besluit is in bijlage 4 van het bestemmingsplan opgenomen.

Inzage

Het bestemmingsplan ligt vanaf 6 januari 2014 voor een periode van zes weken ter inzage. U kunt het plan raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl of u kunt het plan op werkdagen komen inzien in het gemeentekantoor van de nieuwe gemeente Krimpenerwaard in Stolwijk (Dorpsplein 8). Het digitale exemplaar op ruimtelijke plannen betreft het juridisch bindende exemplaar.

Beroep

Gedurende de termijn van ter inzage legging kunnen belanghebbenden op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Geluidszone Industrieterrein Hollandsche IJssel bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

  • degene die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht en belanghebbenden is

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren is gebracht

  • eenieder die bezwaar heeft tegen wijzigingen die de raad bij vaststelling heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Voor zowel het instellen van het beroep als het doen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Algemene informatie

Voor algemene informatie met betrekking tot het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer F. Jiskoot van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon 140182.

23 december 2014

Burgemeester en wethouders van Ouderkerk

Naar boven