Logo Heerlen
Vaststelling bestemmingsplan Crama-Husken-de Vrank 2014, Heerlen

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken bekend dat de raad van Heerlen bij besluit van 29 oktober 2014 het bestemmingsplan Crama-Husken-de Vrank 2014 zoals vervat in de bij dit besluit behorende verbeelding, regels, toelichting en ondergrond met IMRO-idn NL.IMRO.0917.BP030900W000002-0401 gewijzigd heeft vastgesteld. De raad heeft tevens besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Het plangebied is gelegen in het westen van de gemeente Heerlen en bevat de woonboulevard en autoboulevard. Het plangebied wordt aan de noord- en westzijde begrensd door de Beersdalweg. In het oosten grenst het plangebied aan de woonwijk Husken. De spoorlijn Heerlen-Maastricht en de Antwerpseweg (N281) vormen de zuidelijke plangrens.

Bestemmingsplan Crama-Husken-de Vrank 2014 heeft de vorm van een beheerplan en legt de bestaande planologische rechten opnieuw vast. Uitzondering hierop vormt het gebied rondom de Trompenburgstraat, waar oorspronkelijk de realisatie van een deel van de autoboulevard was voorzien. De bestemming van dit gebied is verruimd.

Het plan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerp van het bestemmingsplan. Het plan is op de volgende onderdelen gewijzigd:

  • voor de waterbergende functie van de natuurzone (parallel aan de Terhoevenderweg) en het bergbezinkbassin In de Cramer is een beschermende regeling opgenomen;

  • de mogelijkheid van realisatie van een zelfstandig kantoor op het perceel In de Cramer 125 (Vlek D) is verwijderd;

  • in de begrippen van de regels is een nadere definitie van ‘afhaalcentrum’ opgenomen;

  • het maximum aantal toegestane bouwmarkten is niet langer vastgelegd;

  • de regeling voor reclame-uitingen, zoals die in het vigerend bestemmingsplan was opgenomen, is ook in dit plan overgenomen.

  • aan de bebouwing op de woonboulevard is waar nodig een aangepaste regeling toegekend, zodat de bestaande en vergunde bebouwing volledig positief is bestemd;

  • tot slot heeft het uitgevoerde archeologisch onderzoek aan de Trompenburgstraat uitgewezen dat er ter plaatse geen sprake is van archeologische waarden. Voor het onderzochte gebied is daarom de dubbelbestemming 'Waarde – Archeologie' verwijderd.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 18 december 2014 gedurende zes weken ter inzage bij de Infobalie in de Publiekshal in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur (let op: in de kerstvakantie gelden beperkte openingstijden).

Het bestemmingsplan kan tevens digitaal worden ingezien op de gemeentelijke website, via de pagina www.ruimtelijkeplannen.heerlen.nl of via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de raad hebben kenbaar gemaakt gedurende de termijn van ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan, dan wel belanghebbenden die getroffen worden door de gewijzigde vaststelling, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, beroep instellen.

Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep instelt kan tevens binnen de genoemde termijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit van de raad en daarmee het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn.

Indien binnen de gestelde termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor verdere vragen over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer M. Linders van de afdeling Stadsplanning (tel.nr. 14045).

Naar boven