Lelystad, verkeersbesluit: Wijziging locatie E-oplaadplaatsWorkumstraat tegenover nummer 24 in Workumstraat tegenover nummer 18.
Logo Lelystad
Registratienummer: 141053095
Het college van de gemeente Lelystad,
Gelet op:
  • -
    de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;
  • -
    het bepaalde in artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994 waarbij de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten aan ons college toekomt;
Overwegingen:
  • 1.
    Middels verkeersbesluit 141018441, d.d. 27 mei 2014 is de locatie voor de E-oplaadplaats tegenover Workumstraat 24 aangewezen.
  • 2.
    Naar aanleiding van een bezwaar op deze locatie wordt geadviseerd, in overleg met de aanvrager, de bezwaarmaker en de bewoner van Workumstraat 18 de locatie te verplaatsen naar Workum tegenover huisnummer 18.
  • 3.
    dit verkeersmaatregelenpakket dient op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 bij verkeersbesluit te worden bekrachtigd.
  • 4.
    de betreffende weg is in beheer bij de gemeente Lelystad;
Doel van het besluit:
  • het verzekeren van de veiligheid op de weg;
  • het beschermen van weggebruikers en passagiers;
  • het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;
  • het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;
Motivering
Naar aanleiding van de behandeling van het bezwaar tegen de locatie van de E-oplaadplaats tegenover Workumstraat 24 heeft de bezwaarmaker overleg gehad met de aanvrager van de E-oplaadplaats en de bewoner van Workumstraat 18. Zowel bewoner Workumstraat 18 als de aanvrager van de E-oplaadplaats hebben geen bezwaar tegen deze nieuwe locatie.
Belangenafweging
Niet is te verwachten dat belanghebbenden bij uitvoering van het verkeersmaatregelenpakket onevenredig in hun belangen worden benadeeld of dat door de te nemen maatregelen een onduidelijke (onveilige) verkeerssituatie zal ontstaan.
Gehoord
Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gevoerd met de korpschef.
Er is een positief schriftelijk advies van de korpschef ontvangen over de verkeersmaatregel, registratienummer:141053429.
Besluit
1.Aanwijzen twee parkeerplaatsen, waarvan één met onmiddellijke ingang en een tweede bij een
nieuwe aanvraag, op de locatie Workumstraat tegenover nummer 18, als parkeerplaats uitsluitend
voor het opladen van elektrische voertuigen door plaatsing van borden volgens model E4 van
bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 met onderbord "uitsluitend
voor opladen elektrische voertuigen" en een pijl wijzend naar het oplaadvlak. Deze wordt
vervangen bij een extra aanvraag door twee pijlen wijzend naar beide oplaadvakken.
Eén en ander aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening;
Lelystad, 16 december 2014
Datum van publicatie: 24 december 2014
Het college van de gemeente Lelystad,
de secretaris, N. Versteeg
de burgemeester, M. Horselenberg
Openbaarmaking en ter visie legging
Het verkeersbesluit ligt voor een ieder van 25 december 2014 tot 6 februari 2015 ter inzage tijdens de openingstijden bij de Stadswinkel.
Bezwaar
Openbare bekendmaking van dit verkeersbesluit geschiedt door publicatie in de digitale Staatscourant en de Flevopost, editie 24 december 2014, verspreidingsgebied Lelystad.
Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u bezwaar maken. Gelet op de artikelen 3:45, 6:5 en 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de datum van publicatie tegen dit verkeersbesluit bezwaar maken bij het college van de gemeente Lelystad.
U doet dat door het sturen van een brief (bezwaarschrift) aan het College van de gemeente Lelystad, Postbus 91, 8200 AB LELYSTAD.
Het is ook mogelijk een bezwaarschrift in te dienen via het email-formulier op de website van de gemeente Lelystad (www.lelystad.nl). U vindt dit formulier bij digitaal loket/mijn loket(burgers)/bezwaar.
Uw bezwaarschrift moet ondertekend zijn en uw naam- en adresgegevens en de datum bevatten Ook de inhoud van dit besluit en de gronden van uw bezwaar moeten er in staan. Maakt u gebruik van het email-formulier, dan moet u DigiD hebben om uw bezwaar te kunnen ondertekenen. Voor maken van bezwaar hoeft u geen geld aan ons te betalen.
Het indienen van bezwaar schort de uitvoering van het besluit niet op, we kunnen dat gewoon uitvoeren. Als u meent dat uw spoedeisende belangen dat vergen, kunt u aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank (sector bestuursrecht) een voorlopige voorziening vragen. Het adres van de Rechtbank is Rechtbank Midden-Nederland, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Voor het voeren van deze procedure moet u griffierecht aan de Rechtbank betalen. U krijgt hiervoor van de Rechtbank een acceptgirokaart.
Naar boven