Logo Achtkarspelen
Wijzigingsplan Wyldpaed West 3 te Twijzelerheide en omgevingsvergunning, Achtkarspelen

Inleiding

Het wijzigingsplan geeft een regeling voor de (her)bouw van een woning op het perceel Wyldpaed West 3 te Twijzelerheide. De besluitvorming voor het wijzigingsplan en omgevingsvergunning worden gecoördineerd (zie kopje coördinatieregeling).

Op 14 december 2014 heeft het college het wijzigingsplan gewijzigd vastgesteld. Hierdoor kan gelijktijdig de omgevingsvergunning verleend worden. Ten opzichte van het ontwerp wordt in de regels van het wijzigingsplan een voorwaardelijke verplichting met betrekking tot de uitvoering van de landschappelijke inpassing toegevoegd.

Coördinatieregeling

Op 22 november 2012 heeft de gemeenteraad de Coördinatieverordening gemeente Achtkarspelen vastgesteld. Hierin is bepaald dat, onder andere, een wijzigingsplan en omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld kunnen worden. Dit betekent dat voor de aanvraag omgevingsvergunning dezelfde procedure wordt gevolgd als voor het wijzigingsplan. De mogelijkheid van het coördineren van deze besluiten is voorgelegd aan de initiatiefnemer. De initiatiefnemer heeft aangegeven voorkeur te hebben voor een gecoördineerde behandeling. Zowel het vastgestelde wijzigingsplan als de verleende omgevingsvergunning liggen gelijktijdig ter inzage.

Ter inzage

Vanaf 24 december 2014 tot en met 3 februari 2015 liggen het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning ter inzage.

Het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning kunt u inzien:

Het wijzigingsplan kunt u ook inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl (planID NL.IMRO.0059.WPBgWyldpWest314-VG01).

Beroep

Tot en met 3 februari 2015 kan beroep worden ingesteld tegen het plan en de omgevingsvergunning door:

  • een belanghebbende die gegronde redenen heeft waardoor hij geen zienswijze heeft ingediend; en

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft over de genoemde wijziging.

U kunt uw brief sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

U kunt ook om een schorsing vragen. Dit kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het plan en de omgevingsvergunning wordt definitief op de dag na afloop van de beroepstermijn, behalve als een verzoek om schorsing wordt ingediend. Het plan wordt dan pas definitief nadat de Raad van State een beslissing heeft genomen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hanneke Planting of Henk Veenstra van de afdeling Ruimte, via het algemene nummer 14 0511.

Buitenpost, 23 december 2014

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen, G. Gerbrandy, burgemeester

E.H.C. van der Laan, secretaris

Naar boven