Verkeersbesluit
Logo Hengelo
Onderwerp:
Verkeersbesluit afsluiting kruispunt Woolderesweg – Geerdinksweg i.v.m. wegwerkzaamheden.
Zaaknummer:
1050297
Besluit:
Het tijdelijk afsluiten van het kruispunt Woolderesweg - Geerdinksweg in verband met wegwerkzaamheden vanaf 12 januari 2015 tot en met 13 maart 2015 door het plaatsen van afzethekken en verkeersborden C1.
Toelichting:
In het kader van de reconstructie Westtangent vinden wegwerkzaamheden plaats op het kruispunt Woolderesweg – Geerdinksweg. Door middel van het plaatsen van verkeersborden en afzethekken wordt het kruispunt volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De werkzaamheden waarvoor de afsluiting is vereist starten op 12 januari 2015 en zijn naar verwachting afgerond op 13 maart 2015. Een gefaseerde oplossing is niet mogelijk.
Tijdens de werkzaamheden wordt een omleiding ingesteld voor doorgaand verkeer. Voor de bereikbaarheid van de wijk Woolderes wordt het zogenoemde Seahorse-terrein opengesteld en ingericht voor gemotoriseerd verkeer in twee richtingen als verbinding tussen de Woolderesweg en de Geerdinksweg. In het kader van de verkeersveiligheid wordt het Seahorse-terrein niet opengesteld voor fietsverkeer. Voor fietsers wordt een omleiding ingesteld. Vrachtverkeer mag onder begeleiding van de aannemer (KWS) gebruik maken van het Seahorse-terrein.
In overleg met de aannemer wordt ook een omleidingsroute ingesteld voor het openbaar vervoer. Voor hulpdiensten wordt geen omleidingsroute ingesteld. Zij kunnen in geval van een calamiteit de wegwerkzaamheden altijd passeren.
Het Shell tankstation aan de Geerdinksweg blijft gedurende de werkzaamheden bereikbaar vanaf de Deldenerstraat. Ook het parkeerterrein van het woonzorgcentrum ’t Woolde blijft bereikbaar.
De aannemer van het werk informeert de belanghebbenden en omwonenden over de bereikbaarheid en de omleidingsroutes.
Overwegende:
  • -
    dat in het kader van de reconstructie van de Westtangent wegwerkzaamheden plaatsvinden op het kruispunt Woolderesweg – Geerdinksweg;
  • -
    dat door middel van het plaatsen van verkeersborden en afzethekken het kruispunt Woolderesweg – Geerdinksweg volledig wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer;
  • -
    dat de werkzaamheden (onder voorbehoud van weersomstandigheden) starten op 12 januari 2015 en op 13 maart 2015 zijn afgerond;
  • -
    dat er een omleiding wordt ingesteld voor het doorgaande verkeer op de Geerdinksweg;
  • -
    dat het Seahorse-terrein wordt opengesteld en ingericht als verbinding tussen de Woolderesweg en de Geerdinksweg, voor de bereikbaarheid van de Woolderes;
  • -
    dat het in het kader van de verkeersveiligheid ongewenst is dat ook fietsers en bussen gebruik maken van het Seahorse-terrein;
  • -
    dat er een omleiding wordt ingesteld voor fietsers en voor bussen;
  • -
    dat vrachtverkeer onder begeleiding van KWS het Seahorse-terrein mag gebruiken;
  • -
    dat hulpdiensten het werkvak altijd kunnen passeren;
  • -
    dat het Shell tankstation en woonzorgcentrum ‘t Woolde bereikbaar blijven voor verkeer vanaf de Deldenerstraat;
  • -
    dat KWS belanghebbenden en omwonenden informeert over de bereikbaarheid en de omleidingsroutes;
  • -
    dat dit verkeersbesluit genomen wordt voor het verzekeren van de veiligheid op de weg en het beschermen van weggebruikers en passagiers.
Procedure
Op grond van artikel 37 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer is het nemen van een verkeersbesluit vereist voor tijdelijke verkeersmaatregelen. In het “Mandaatbesluit 2012” van de gemeente Hengelo is vastgesteld dat het afdelingshoofd van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkelingen gemandateerd is om verkeersbesluiten te nemen.
Advies politie
Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Twente.
Bezwaar
Wanneer u belanghebbende bent kunt u, tijdens de inzagetermijn, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van B en W. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Gelijktijdig met het indienen van een bezwaarschrift kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel, afdeling Bestuursrecht (postbus 10067, 8000 GB Zwolle) vragen een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als een bezwaarschrift.
Naar boven