Goedkeuringsbesluit Tarieven 2015 Rendac Son B.V.

16 december 2014

DGA-PAV / 14199584

Directoraat-generaal Agro

De Staatssecretaris van Economische Zaken,

Procesverloop

Rendac Son B.V. heeft bij brief van 16 december 2014 een aanvraag ingediend tot het verlenen van goedkeuring aan het tariefvoorstel kadavers voor 2015.

Overwegingen

De regels over de tarieven voor het aanbieden en ophalen van kadavers zijn opgenomen in de artikelen 3.3 en 3.4 van het Besluit dierlijke producten. De tarieven worden op grond van artikel 3.3, eerste lid, vastgesteld door de ondernemer. Rendac Son B.V. is daartoe aangewezen in artikel 3.21, tweede lid, van de Regeling dierlijke producten. De tarieven moeten worden goedgekeurd ingevolge artikel 3.4, tweede lid, van het Besluit dierlijke producten.

Artikel 3.3, tweede lid, van het Besluit dierlijke producten geeft het volgende criterium aan voor de goedkeuring van het tariefvoorstel van Rendac Son B.V.:

De totale opbrengst van de tarieven die de ondernemer vaststelt mag niet meer bedragen dan de kosten die de ondernemer maakt bij de uitvoering van die werkzaamheden, verminderd met de opbrengst van die producten of daarvan afgeleide producten.

Op basis van de aanvraag constateer ik dat de tarieven zoals voorgesteld door Rendac voldoen aan dit criterium.

Gelet op artikel 3.3, tweede lid, en artikel 3.4, tweede lid, van het Besluit dierlijke producten;

Besluit:

Artikel 1

De tarieven van Rendac Son B.V. in het tariefvoorstel kadavers voor 2015, zoals opgenomen in de bijlage behorende bij dit besluit, worden goedgekeurd.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking op 1 januari 2015 en geldt tot en met 31 december 2015.

Artikel 3

Dit besluit wordt bekendgemaakt door toezending aan de aanvrager. Van dit besluit wordt mededeling gedaan door plaatsing in de Staatscourant.

’s-Gravenhage, 16 december 2014

De Staatssecretaris van Economische Zaken, S.A.M. Dijksma

Tegen dit besluit kan degene wiens belang daarbij rechtstreeks is betrokken, binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is verzonden een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Staatssecretaris van Economische Zaken, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag. Dit besluit is verzonden op de in de aanhef van dit besluit vermelde datum.

BIJLAGE: Kadaver tarieven 2015 (in €)

Naar boven