Ontwerpbestemmingsplan Landgoed Schandelsch Broek.
Logo Venlo
Burgemeester en wethouders van Venlo maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening de ter inzage legging bekend van het ontwerpbestemmingsplan Landgoed Schandelsch Broek (NL.IMRO.0983.BP201316SCHANDBROE-ON01).
Het landgoed Schandelsch Broek is gelegen tussen Velden en Schandelo, tussen de Vilgert en de Schandeloseweg.
Het initiatief voor het ontwikkelen van dit landgoed bestaat uit het realiseren van een woonzorg-gebouw, bestaande uit 16 woonzorgappartementen, een woonensemble met 2 woningen, de ontwikkeling van natuur op basis van een landschapsplan en de reconstructie van de boerenschans. Het landgoed is voor 90% openbaar toegankelijk. De totale oppervlakte van het landgoed bedraagt 16,2 ha.
Ter inzage legging en zienswijzen. 
Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van vrijdag 2 januari 2015 gedurende 6 weken ter inzage.
Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt ter inzage in de Stadswinkel Venlo, Prinsessesingel 30, 5911 HT Venlo. De stadswinkel is op werkdagen geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur en op donderdagavond van 08.00 uur tot 20.00 uur.
Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken is tevens in te zien op de gemeentelijke website www.venlo.nl, onder de rubriek Wonen en Milieu, map bestemmingsplannen. Het digitale bestemmingsplan is in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl, identificatienummer NL.IMRO.0983.BP201316SCHANDBROE-ON01).
Gedurende de termijn van terinzagelegging (tot en met 12 februari 2015) kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan Landgoed Schandelsch Broek schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen. 
Schriftelijke zienswijzen moeten worden gemotiveerd en kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad van Venlo, Postbus 3434, 5902 RK Venlo. Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de afdeling Ruimte & Economie, telefoonnummer 0773596505. Het is niet mogelijk per e-mail zienswijzen in te dienen.
Ontwerpbesluit hogere grenswaarden.  
Tevens zijn burgemeester en wethouders voornemens om een hogere grenswaarde vast te stellen als bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder, ten behoeve van het vaststellen van het bestemmingsplan Landgoed Schandelsch Broek. Het voornemen heeft betrekking op het oprichten van een van de woningen op dit landgoed.  
Het ontwerpbesluit ligt samen met het ontwerpbestemmingsplan eveneens met ingang van 2 januari 2015 gedurende zes weken ter inzage in de Stadswinkel Venlo, Prinsessesingel 30 te Venlo. U dient zich te melden bij de receptie/centrale balie.
Het ontwerpbesluit is ook terug te vinden op de gemeentelijke website www.venlo.nl, in de map van het bestemmingsplan Landgoed Schandelsch Broek.
Gedurende de inzagetermijn kunnen belanghebbenden mondeling of schriftelijk gemotiveerde zienswijzen indienen ten aanzien van het ontwerpbesluit om een hogere grenswaarde vast te stellen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij burgemeester en wethouders van Venlo, Postbus 3434, 5902 RK te Venlo. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze dient u binnen de termijn van ter inzage legging een afspraak te maken. Het is niet mogelijk per e-mail zienswijzen in te dienen.
Venlo, 31 december 2014.
Naar boven