Gemeente Schagen- Verkeersbesluit gehandicaptenparkeerplaats op kenteken Dorpsplein 15D, Callantsoog.
Logo Schagen
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Schagen heeft de bevoegheid om op grond van artikel 18, eerste lid, sub D, van de wegenverkeerswet 1994 verkeersbesluiten te nemen;
Krachtens de “Mandaatregeling gemeente Schagen”, vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 januari 2013, heeft het college van burgemeester en wethouders de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten aan het hoofd afdeling Openbaar Gebied gemandateerd.
Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is, namens de korpschef van het regionaal politiekorps Noord-Holland Noord, overleg gepleegd met de verkeerscoördinator van het district Noordkop. Deze heeft zich d.d. 15 december 2014 tijdens een verkeersoverleg vanuit verkeersoptiek akkoord heeft verklaard met de maatregel;
Overwegende ten aanzien van het besluit
Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.
Op grond van artikel 15, tweede lid van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg, indien die maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken.
Overeenkomstig artikel 21 van het besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer en artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994.
Door mevrouw wonende op het Dorpsplein 15D , te Callantsoog is een verzoek ingediend om één persoonsgebonden gehandicaptenparkeerplaats te realiseren nabij haar woning.
De aanvraagster kan zich niet of met grote moeite, anders dan over korte afstand, te voet voortbewegen. De aanvraagster beschikt over een gehandicaptenparkeerkaart, welke is afgegeven omdat zij na medische keuring door de GGD niet in staat blijkt meer dan 50 meter te lopen.
De aanvraagster moet vanwege haar handicap verzekerd zijn van vrije parkeerruimte op beperkte loopafstand van haar woning. Binnen 50 meter van haar woning is niet altijd parkeerruimte gegarandeerd. Er bevinden zich geen fysieke belemmeringen om één parkeervak op het Dorpsplein 15D, te Callantsoog te bestemmen tot een persoonsgebonden gehandicapten-parkeerplaats.
Uit het oogpunt van de vrijheid van het verkeer wordt het wenselijk geacht een persoonsgebonden gehandicaptenparkeerplaats te realiseren. Hiervoor zal ter plaatse van de persoonsgebonden gehandicaptenparkeerplaats een bord E6 van bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 worden geplaatst. Op een onderbord wordt het kenteken van de aanvraagster vermeld.
Met bovengenoemde maatregel wordt beoogd om de aanvrager meer zekerheid te bieden om de auto te parkeren in de directe nabijheid van haar woning.
Het bestemmen van een openbare parkeerplaats voor het voertuig van de aanvraagster wordt aanvaardbaar geacht, aangezien de gevolgen voor de totale parkeercapaciteit te verwaarlozen zijn. De aanvraagster gebruikt in de huidige situatie ook een parkeerplaats in de buurt, alleen is dit niet altijd mogelijk op beperkte loopafstand van haar woning dat gezien de aard van haar handicap wel noodzakelijk is. De maatregel is niet in strijd met de belangen genoemd in art. 2 Wegenverkeerswet 1994.
De locatie van de persoonsgebonden gehandicaptenparkeerplaats met bijbehorende bebording staat aangegeven op bijgaande situatietekening.
Besluit
1.Het plaatsen van het bord E6 van de bijlage 1 van het RVV 1990 inhoudende “gehandicaptenparkeerplaats” en deze te voorzien van een onderbord met daarop het kenteken van het voertuig, ter hoogte van perceel Dorpsplein 15D, te Callantsoog.
Mededelingen
De bekendmaking van het besluit geschiedt door publicatie in de Staatscourant. De op het besluit betrekking hebbende stukken worden ter inzage gelegd op het gemeentehuis Schagen, Laan 19.
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunt u tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen bij ons college. Ook andere belanghebbenden kunnen van deze gelegenheid gebruik maken.
De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift bedraagt zes weken. Deze termijn vangt aan op de dag na de dag waarop dit besluit is gepubliceerd.
Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en dient in ieder geval te bevatten:
  • de naam en het adres van de indiener;
  • de dagtekening;
  • een aanduiding/omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt;
  • de gronden van het bezwaar.
Het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Schagen, Postbus 8, 1740 AA, Schagen.
Het indienen van een bezwaarschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het gericht is. Op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kan aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Alkmaar verzocht worden een voorlopige voorziening te treffen, indien "onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist". Het vragen van een voorlopige voorziening aan de voorzieningenrechter van de rechtbank is mogelijk indien ook een bezwaarschrift wordt ingediend.
Het verzoek om een voorlopige voorziening moet gericht worden aan:
De voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Holland, sector Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem.
Namens burgemeester en wethouders van de gemeente Schagen
Mevrouw E.R. Loenen a.i.
hoofd afdeling Openbaar Gebied
Datum 16 december 2014
Naar boven