Kennisgeving mededeling TAQA Onshore B.V. te Den Haag, Ministerie van Economische Zaken

De Minister van Economische Zaken maakt bekend:

Op 1 oktober 2014 is een mededeling ingevolge artikel 7.16, eerste lid, van de Wet milieubeheer ontvangen van TAQA Onshore B.V. te Den Haag, betreffende een voorgenomen activiteit op de inrichting Bergen gelegen aan de Hargerstrandweg te Schoorl in de gemeente Bergen NH.

De mededeling betreft het uitvoeren van een ontwikkelingsboring, inclusief de afwerking van de put, om een niet ontsloten deel van het gasveld Groet in productie te nemen. Deze sidetrackboring wordt uitgevoerd vanuit een bestaande put.

Voor het verrichten van diepboringen geldt, op grond van categorie D.17.2 van het Besluit milieueffectrapportage (m.e.r.), een m.e.r.-beoordelingsplicht.

De Minister van Economische Zaken is ingevolge artikel 3.3, vierde lid, onder a, van het Besluit omgevingsrecht bevoegd deze beoordeling uit te voeren.

Op grond van de verstrekte gegevens is het bevoegde gezag van oordeel dat voor de voorgenomen activiteit geen milieueffectrapport (MER) opgesteld behoeft te worden.

De mededeling en het m.e.r. beoordelingsbesluit liggen met ingang van 25 december 2014, de dag na kennisgeving, gedurende zes weken ter inzage bij het Ministerie van Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 73 te Den Haag. Inzage is mogelijk op werkdagen tijdens kantooruren.

U wordt verzocht voor de inzage van het besluit eerst contact op te nemen met het Ministerie van Economische Zaken (tel. 070 – 379 7026).

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot mw. mr. ing. N. Belhaj (tel. 070 – 379 7026).

Naar boven