Kennisgeving in het kader van de uitvoering van het project Omlegging A9 Badhoevedorp, Rijkswaterstaat

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Milieu een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit. Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Milieu kennis van het feit dat de volgende ontwerpbesluiten zijn genomen.

Welke ontwerpbesluiten zijn genomen en liggen ter inzage?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit Omlegging A9 Badhoevedorp zijn onderstaande ontwerpbesluiten genomen, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4, van de Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Het betreft aanvragen van Combinatie BadhoeverBogen om vergunningen als bedoeld in hoofdstuk 6 van de Waterwet voor het verrichten van handelingen in een watersysteem.

In opdracht van Rijkswaterstaat realiseert Combinatie BadhoeverBogen de omlegging van de A9 tussen knooppunt Raasdorp en knooppunt Badhoevedorp. Vanaf 2018 loopt de A9 niet meer dwars door Badhoevedorp, maar komt ten zuiden om het dorp heen te liggen.

  • 1. Het ontwerpbesluit (nummer V60642) voor een Watervergunning is op 4 december 2014 afgegeven door dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Rijnland en betreft het bouwen en hebben van een viaduct/brug over de primaire watergang de Hoofdvaart met palen en kolommen in de beschermingszones van de primaire watergang de Hoofdvaart en in de bodem in gebieden met sterke kwel/wegzijging in de Haarlemmermeerpolder,

    een en ander ter hoogte van de Hoofdvaart van de Haarlemmermeerpolder nabij hoofdweg Westzijde nr. 113 te Lijnden in de gemeente Haarlemmermeer in het kader van de omlegging Rijksweg A9 te Badhoevedorp.

  • 2. Het ontwerpbesluit (nummer V60643) voor een Watervergunning is op 4 december afgegeven door dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Rijnland en betreft het bouwen en hebben van een viaduct/brug over de primaire watergang de A9-Noordtocht met palen en funderingsconstructie in de beschermingszone van de primaire watergang de A9 Noordtocht en in de bodem in gebieden met sterke kwel/wegzijging in de Haarlemmer-meerpolder, een en ander ter hoogte van het HOV-viaduct van de Zuidtangent over de Rijksweg A9 ter hoogte van de Cateringweg te Schiphol-Noord in de gemeente Haarlemmermeer in het kader van de omlegging Rijksweg A9 te Badhoevedorp.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

De ontwerpbesluiten en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 25 december 2014 tot en met 4 februari 2015 tijdens kantooruren ter inzage bij het Hoogheemraadschap van Rijnland, Archimedesweg 1 te Leiden.

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Van 25 december 2014 tot en met 4 februari 2015 kan eenieder tegen de ontwerpbesluiten schriftelijk gemotiveerde zienswijzen naar voren brengen bij het Hoogheemraadschap van Rijnland, Postbus 156, 2300 AD Leiden. Tevens kunnen gedurende deze termijn door eenieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar gemaakt worden. Degenen die mondeling willen reageren, kunnen dat, na telefonische afspraak, doen bij de heer Th. van Urk: 071 – 306 34 89.

Gewezen wordt op het feit dat alleen belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen een ontwerpbesluit of aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht op het ontwerpbesluit, te zijner tijd beroep kunnen instellen tegen het definitieve besluit.

Meer informatie?

Voor nadere informatie met betrekking tot de ontwerpbesluiten kunt u zich wenden tot de heer Th. van Urk, telefoon 071 – 306 34 89.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd van de afdeling BJV-Projectadvisering bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat, A.K. van de Ven

Naar boven