Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Kom Schijndel 2013, Schijndel
Logo Schijndel
Burgemeester en wethouder van de gemeente Schijndel maken op grond van artikel 3.8, eerste lid, Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad ter uitvoering van de uitspraak d.d. 18 juni 2014 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op 9 oktober 2014 het bestemmingsplan Kom Schijndel 2013 gewijzigd heeft vastgesteld.
 
Het bestemmingsplan omvat het gewijzigd vaststellen van het op 27 juni 2013 vastgestelde bestemmingsplan Kom Schijndel 2013 voor de percelen Stamhuis 22, Hoofdstraat 60 tot en met 66 en Toon Bolsiusstraat 18.
 
De volgende wijzigingen zijn in het ontwerp aangebracht:
  • -
    vergroting van het bouwvlak van het perceel Stamhuis 22 met toevoeging van een bouwaanduiding;
  • -
    het wijzigen van de begrenzingen van de bestemmingsvlakken ‘Gemengd – 2’ van de adressen Hoofdstraat 60 en 64 en het wijzigen van de begrenzingen van de bestemmingsvlakken ‘Gemengd – 3’ van de adressen Hoofdstraat 62 en 66;
  • -
    het wijzigen van de bestemming ‘Bedrijf’ van het perceel Toon Bolsiusstraat 18 in de bestemming ‘Gemengd – 2’;
  • -
    het wijzigen van de planregels met betrekking tot ondergeschikte detailhandel, onder andere binnen de bestemming ‘Gemengd – 3’.
 
Ter inzage
Het bestemmingsplan Kom Schijndel 2013 met alle daarbij behorende stukken ligt vanaf 19 december 2014 zes weken voor een ieder ter inzage. Het bestemmingsplan is te raadplegen via de gemeentelijke website: www.schijndel.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl, waar het te vinden is via identificatienummer: NL.IMRO.0844.BPKomSchijndel2013-VG01. Ook kunnen de stukken worden ingezien in het informatiecentrum van het gemeentehuis.
 
Beroep
Gedurende bovengenoemde termijn kan door belanghebbenden beroep tegen het vaststellingsbesluit worden ingesteld bij de Raad van State, t.a.v. de Afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voorwaarde voor dit beroep is dat degene tijdig zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht. Deze voorwaarde geldt niet voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht. Ook kan een belanghebbende bij voornoemde Afdeling Bestuursrechtspraak beroep instellen tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad in het ontwerp zijn aangebracht. Bovendien bestaat de mogelijkheid gedurende bovengenoemde termijn de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.
 
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
 
Algemene informatie
Als u nog vragen heeft naar aanleiding van het ontwerp bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu via telefoonnummer 073 544 09 99. Voor het inzien van het bestemmingsplan in het informatiecentrum hoeft u geen afspraak te maken. Indien u een toelichting wenst is een afspraak noodzakelijk.
Naar boven