Logo Alblasserdam
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Dijklint Alblasserdam

Burgemeester en wethouders van Alblasserdam maken bekend dat de gemeenteraad op 28 januari 2014 het bestemmingsplan Dijklint (planidn: NL.IMRO.0482bpdijklint-vg03) gewijzigd heeft vastgesteld. Het besluit volgt op de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (nummer uitspraak 201205589/1/R4) van 23 oktober 2013 over het vaststellingsbesluit van 27 maart 2012.

Uitspraak

In deze uitspraak vernietigt de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State het besluit van de raad van de gemeente Alblasserdam van 25 juni 2013, kenmerk 2013-051, voor zover het betreft de vaststelling van de plandelen met de aanduiding "specifieke vorm van groen – fietspad uitgesloten" en "specifieke vorm van groen – fietspad" en voor zover het betreft de vaststelling van artikel 7, lid 7.1, onder c en d, van de planregels, voor zover dit van toepassing is op de percelen achter de woningen aan de Oost-Kinderdijk. De Afdeling draagt de raad van de gemeente Alblasserdam op om binnen 16 weken na de verzending van de uitspraak met inachtneming van hetgeen daarin is overwogen een nieuw besluit te nemen en dit op de wettelijk voorgeschreven wijze bekend te maken. Met de vaststelling op 28 januari 2014 en voorliggende publicatie wordt hieraan gevolg gegeven.

Beroep

Het bestemmingsplan en de daarop betrekking hebben de stukken liggen met ingang van 14 februari 2014 gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis. Het plan is ook digitaal te raadplegen via de site van de gemeente (www.alblasserdam.nl) en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tijdens de ter inzage ligging kunnen belanghebbenden tegen de bij deze vaststelling aangebrachte wijzigingen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Het bestemmingsplan treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking; indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Alblasserdam 12 februari 2014

Burgemeester en wethouders van Alblasserdam

Naar boven