Watervergunning Tata Steel IJmuiden B.V., Rijkswaterstaat

BEKENDMAKING

Waterwet

De Minister van Infrastructuur en Milieu maakt, ter voldoening aan de Algemene wet bestuursrecht, het volgende bekend.

Op 13 november 2014 is een aanvraag tot wijziging van een watervergunning ontvangen van Tata Steel IJmuiden B.V. te Velsen-Noord voor het bedrijfsonderdeel Hoogovens.

De aanvraag heeft betrekking op het toepassen van een tweetal nieuwe antischuimmiddelen als vervanging van het huidige middel. De beoogde verandering leidt niet tot andere of grotere nadelige gevolgen voor de chemische en ecologische kwaliteit van watersystemen dan volgens de geldende vergunning reeds zijn toegestaan. Gelet op artikel 6.26, tweede lid, van de Waterwet is de aanvraag voorbereid met toepassing van afdeling 4.1.2 van de Algemene wet bestuursrecht. De vigerende watervergunning is gewijzigd bij besluit van 15 december 2014, nr. RWS-2014/55127.

Termijn van terinzagelegging

De vergunning en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 29 december 2014 tot en met 9 februari 2015 ter inzage bij:

  • a. Rijkswaterstaat West-Nederland Noord, afdeling Vergunningverlening, Toekanweg 7 te Haarlem, tijdens kantooruren, alwaar desgewenst een mondelinge toelichting op de stukken kan worden verkregen.

Voor nadere inlichtingen kan men zich telefonisch wenden tot de afdeling Vergunningverlening: 06 – 54 67 49 58.

Inwerkingtreding besluit, bezwaar en voorlopige voorziening

De vergunning treedt in werking één dag na bekendmaking.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan tegen bovenstaande vergunning door belanghebbenden gedurende de terinzagetermijn een bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van Infrastructuur en Milieu, per adres: RWS West-Nederland Noord, afdeling Werkenpakket, Postbus 3119, 2001 DC Haarlem. Het bezwaarschrift dient ten minste te bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening van het bezwaar;

  • een vermelding van het bestuursorgaan dat de beschikking heeft genomen en, zo mogelijk, de datum en het kenmerk van de beschikking;

  • een opgave van redenen waarom u zich met de beschikking niet kunt verenigen.

Indien tegen een besluit bezwaar is gemaakt, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend. Een dergelijk verzoek dient samen met een afschrift van het bezwaarschrift te worden gezonden naar de sector Bestuursrecht van de rechtbank binnen het rechtsgebied waarvan de indiener van het verzoek zijn woonplaats heeft. Voor het indienen van een voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd. Indiening kan ook via de site http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd afdeling Vergunningverlening Rijkswaterstaat West-Nederland Noord, M. Nauta

Naar boven