Ontwerp-bestemmingsplan De Nieuwe Vaart
Logo Arnhem
Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat ter inzage ligt
het ontwerp-bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart'
landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.860-0201.
Inzien
Het ontwerp-bestemmingsplan ligt met ingang van 18 december 2014 gedurende een termijn van 6 weken (tot en met 28 januari 2015) voor een ieder ter inzage op het stadshuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het ontwerp-bestemmingsplan is met ingang van 18 december 2014 ook op internet in te zien (technische storing voorbehouden).
De interactieve digitale verbeelding van het plan is te raadplegen op het webadres:
De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:
Daarnaast is het bestemmingsplan beschikbaar als download in PDF-formaat:
Plangebied
Het plangebied ligt in de wijk Presikhaaf 2 in het oosten van Arnhem. Het plangebied ligt circa 75 m ten noordoosten van de spoorlijn Arnhem-Zevenaar. De locatie wordt ingesloten tussen de Volkerakstraat, Laan van Presikhaaf en Slaakweg.
Het plangebied is op te delen in twee deelgebieden: deelgebied Roompotstraat en deelgebied Laan van Presikhaaf. Deelgebied Roompotstraat bevat een gebied dat ingeklemd ligt tussen de Driepoortenweg, Roompotstraat, Laan van Presikhaaf en de Slaakweg. Deelgebied Laan van Presikhaaf bevat een gebied dat ingeklemd ligt tussen de Volkerakstraat, Laan van Presikhaaf en de Spuistraat.
Aanleiding en doel
Vivare is eigenaar van het grootste deel van Presikhaaf 2. In het deel ten noorden van de Volkerakstraat zijn zij bezig met de ontwikkeling van het Deltakwartier. Vivare wil nu ook in het zuidelijk deel van Presikhaaf 2 op beperktere schaal herontwikkelen en heeft hiervoor de naam ‘De Nieuwe Vaart’ gekozen. De bestaande flats (maissonettes) zullen worden gesloopt en worden vervangen door grondgebonden ééngezinswoningen. De bestaande ééngezinswoningen worden opgeknapt. Deze herontwikkeling past niet geheel in het geldende bestemmingsplan ‘Presikhaaf 2’ en daarom moet het bestemmingsplan worden aangepast.
Zienswijze
Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerp-bestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).
Informatie
Voor informatie over het ontwerp-bestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer R. Slippens tel. nr.: 026-3773409 van de Afdeling Ruimte.
Naar boven