Verkeersbesluit Gemeente Almere: Instellen van een parkeerverbod op het bedrijventerrein Randstad ter hoogte van huisnummer 1.
Logo Almere
Steller: JFH Ekkel
Dienst: Stadsbeheer
Nummer: DSO/2014/3743909xm
Datum: 17 november 2014  
 
Burgemeester en wethouders van Almere,
op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.
Overwegingen:
De Randstad 22 is een 5.6 meter brede weg op het bedrijventerrein Randstad. De Randstad 22 is gelegen binnen de bebouwde kom van de gemeente Almere en valt binnen het 30 km/uur snelheidsregime en kan in twee richtingen bereden worden. Fietsers maken gebruik van het naastgelegen vrij liggende fietspad. Het beleid van de gemeente Almer eis erop gericht dat het parkeren van voertuigen op bedrijventerreinen zoveel mogelijk op eigen terrein van de bedrijven plaats dient te vinden. In het verleden zijn er echter openbare parkeerplaatsen gerealiseerd langs de weg. In de praktijk blijkt dit niet voldoende te zijn, waardoor er veelvuldig op de rijbaan geparkeerd wordt.
Het parkeren op de rijbaan zorgt voor belemmering van de doorstroming van het verkeer. Met name wanneer er sprake is van tegemoetkomend verkeer. Tevens kan dit leiden tot verkeersonveilige situaties. Op verzoek van ondernemers is er gezocht naar een oplossing voor de parkeerproblematiek, met name voor het wegvak ter hoogte van huisnummer 1.
Uit het oogpunt van:
  • -
    het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;
  • -
    het verzekeren van de veiligheid op de weg;
is het gewenst om voor de Randstad 22 ter hoogte van huisnummer 1 een parkeerverbod in te stellen. Het instellen van een parkeerverbod zal ervoor zorgen dat voertuigen niet meer op de rijbaan en in de berm parkeren. Dit zal de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer ten goede komen.
Voor dit verkeersbesluit is een afwegingen gemaakt tussen de belangen. Het belang van het instellen van een parkeerverbod m.b.t. de doorstroming en veiligheid van het verkeer weegt zwaarder dan het belang om de huidige situatie te blijven handhaven. Door het instellen van een parkeerverbod komen de huidige parkeergelegenheden op de rijbaan te ververvallen. Wij zijn van mening dat er voldoende parkeercapaciteit is elders op het bedrijventerrein.
Gelet op:
De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990) en het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;
Besluitverplichting:
Op grond van artikel 15, eerste lid van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor de onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.
Gehoord
Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg geweest met de regiopolitie, korpsdeel Almere.
Financiën
De maatregel wordt uitgevoerd door de dienst Stadsbeheer en zal betaald worden uit budgetten van de dienst Stadsbeheer.
Communicatie
Van het besluit wordt een openbare bekendmaking geplaatst in de Staatscourant en op gemeenteblad.almere.nl.
BESLUITEN
Op grond van onderstaande overwegingen besluit burgemeester en wethouder om:
  • 1.
    door het aanbrengen van een gele onderbroken streep, zoals bedoeld in ;
  • 2.
    de gele onderbroken streep aan te brengen conform de bij dit besluit behorende situatietekening.
Almere,
burgemeester en wethouders,
namens hen,
de afdelingsmanager Advies- en Ingenieursbureau
van Stadsbeheer
ing. R.W. Ravensbergen
Bezwaar- of beroepsclausule
Tegen deze beslissing kunnen belanghebbenden, op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht, schriftelijk bezwaar maken. Zij moeten dan binnen zes weken na bekendmaking in de Staatscourant, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 200, 1300 AE Almere.
In het bezwaarschrift moet het volgende vermeld worden:
  • -
    Naam en adres van de indiener;
  • -
    Datum;
  • -
    Omschrijving van het verkeersbesluit waartegen het bezwaar is gericht;
  • -
    Reden(en) waarom de indiener van het bezwaar het niet met het besluit een is;
  • -
    Handtekening van de indiener
Na het indienen van een bezwaarschrift blijft de genomen beslissing gelden, in ieder geval totdat het college van burgemeester en wethouders op het bezwaarschrift heeft beslist. Dit geldt niet indien de beslissing gebonden is aan een termijn die van rechtswegen verloopt.
Indien belanghebbende de beslissing op het bezwaarschrift niet kunnen afwachten, kunnen zij om een tijdelijke voorziening vragen bij de voorzieningenrechten:
Rechtbank Midden-Nederland
Afdeling bestuursrechts, o.v.v. bodemzaken of voorlopige voorzieningen
Postbus 16005
3500 DA Utrecht
De rechter weegt hun belang af tegen het belang van de gemeente en neemt een tijdelijke beslissing of wijst het verzoek af.
Naar boven