Logo Houten
Vaststelling uitwerkingsplan ‘De Steenen Poort, westelijk deelgebied’ en hogere waarden wegverkeerslawaai, Houten

Op 16 december 2014 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten het uitwerkingsplan ‘De Steenen Poort, westelijk deelgebied’ gewijzigd vastgesteld. De wijziging betreft slechts een actualisering van de waterparagraaf in de toelichting van het uitwerkingsplan.

Het uitwerkingsplan geeft invulling aan een uit te werken woonbestemming, die in het bestemmingsplan De Steenen Poort (vastgesteld d.d. 8 oktober 2013) is opgenomen. Vaststelling van dit uitwerkingsplan is nodig om de bouw van woningen in het westelijk deelgebied mogelijk te maken.

Plangebied

Het plangebied ligt in de wijk de Poorten en heeft betrekking op een deel van het voormalig sportpark De Steenen Poort dat in zijn geheel wordt herontwikkeld tot woonwijk. De totale ontwikkeling omvat twee nieuwe woongebieden die worden gescheiden door een groenzone. Het uitwerkingsplan heeft uitsluitend betrekking op het westelijke deel van de uit te werken woonbestemming en omvat 57 van de 60 te realiseren woningen in dit deel. Een blokje van drie woningen valt buiten de globale woonbestemming. Voor deze drie woningen wordt een afzonderlijke planologische procedure gevolgd.

Besluit tot vaststelling van hogere waarden dan de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai

Samen met het vastgestelde uitwerkingsplan wordt het definitieve besluit tot vaststelling van hogere waarden dan de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai, op grond van de Wet geluidhinder, ter inzage gelegd. Op grond van artikel 110a, eerste lid van de Wet geluidhinder zijn burgemeester en wethouders hiervoor bevoegd. Een dergelijk besluit is noodzakelijk ten behoeve van de vaststelling van het uitwerkingsplan. Het definitieve besluit is op 10 december 2014 genomen en heeft betrekking op 14 toekomstige woningen het plangebied.

Waar en wanneer kunt u het uitwerkingsplan en het besluit ‘vaststelling hogere waarden dan het wegverkeerslawaai’ inzien?

Het collegebesluit, het uitwerkingsplan en de bijbehorende stukken, waaronder het besluit vaststelling hogere waarden wegverkeerslawaai, liggen met ingang van woensdag 24 december 2014 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Houten bij de GemeenteInGang. Een afspraak kunt u maken via www.houten.nl/afspraak of via telefoonnummer (030) 63 92 611. Telefonisch is de gemeente bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30-17.00 uur.

Het plan is eveneens raadpleegbaar via de gemeentelijke webviewer RoView: http://0321.roview.net/

Een handleiding voor deze viewer vindt u aan de linkerzijde van de betreffende webpagina.

Daarnaast is het vastgestelde plan te raadplegen op de website:

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0321.0361STEENENPOORT-VSUP

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ruimtelijke-plannen.houten.nl onder het Idn:

NL.IMRO.0321.0361STEENENPOORT-VSUP

Het vastgestelde plan wordt tevens in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.houten.nl/uitwerkingsplannen.

Indiening beroepsschrift

Tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan, respectievelijk het besluit vaststelling hogere waarde wegverkeerslawaai, kan met ingang van donderdag 25 december 2014 gedurende zes weken schriftelijk beroep ingesteld worden door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend op het ontwerpuitwerkingsplan, respectievelijk het hogere waardenbesluit. Tevens kunnen belanghebbenden wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij eerder niet in staat zijn geweest een zienswijze in te dienen, beroep instellen. Ook tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpuitwerkingsplan kan een belanghebbende tijdens deze termijn beroep instellen.

Een beroepschrift wordt, onder vermelding van ‘beroepschrift uitwerkingsplan De Steenen Poort, westelijk deelgebied’, respectievelijk ‘beroepschrift vaststelling hogere waarde wegverkeerslawaai, De Steenen Poort westelijk deelgebied’ gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift kan ook digitaal ingediend worden via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Het instellen van beroep schort de werking van de besluiten niet op.

Inwerkingtreding besluit

De besluiten treden in werking op woensdag 4 februari 2015, tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van de besluiten opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Op het vaststellingsbesluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben dan kunt via het algemene nummer van de gemeente (030 – 63 92 611) contact opnemen dhr. C. Verdenius of dhr. R. de Goede.

Naar boven