Logo Waalwijk
Vastgesteld uitwerkingsplan ‘de Bibliotheek, fase 13, de Bovenkasten’ en verleende omgevingsvergunning (activiteit bouwen), Waalwijk

Het College van Waalwijk maakt onder toepassing van artikel 3.30 van de Wet op de ruimtelijke ordening (Wro) en het Coördinatiebesluit van de gemeenteraad van 12 juni 2014 voor bouwprojecten in het bestemmingsplan Driessen bekend dat met ingang van 19 december 2014 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage liggen:

  • het uitwerkingsplan ‘de Bibliotheek fase 13, de Bovenkasten’, en

  • de omgevingsvergunning voor de bouw van 39 woningen.

Het plangebied voor deze woningen is gelegen ten noorden van de Gerard Knuvelderstraat in het bestemmingsplan Driessen, aan de westzijde van de Antoon Coolenstraat en aan weerszijden van de P.C. de Brouwerstraat.

Vastgesteld uitwerkingsplan

Het college maakt bekend dat onder toepassing van artikel 3.6 Wro het uitwerkingsplan ‘de Bibliotheek, fase 13, de Bovenkasten’ d.d. 16 december 2014 overeenkomstig het ontwerp, zoals dat ter inzage heeft gelegen, is vastgesteld.

Het uitwerkingsplan vormt de juridisch planologische grondslag voor realisering van genoemde woningen. Het uitwerkingsplan omvat de verbeelding (plankaart) en de regels (voorschriften) en is voorzien van een toelichting.

Verleende omgevingsvergunning

Coördinatie

De procedure van het uitwerkingsplan wordt conform de coördinatieverordening voor bouwprojecten in Driessen en het collegebesluit d.d. 30 september 2014 gecoördineerd met de procedure omgevingsvergunning voor het bouwen van deze 39 woningen. Deze omgevingsvergunning is overeenkomstig het ontwerp zoals dat t/m 11 december 2014 ter inzage heeft gelegen d.d. 16 december 2014 verleend.

Inzage

Het uitwerkingsplan en de omgevingsvergunning met bijbehorende stukken liggen met ingang van 19 december 2014 t/m 30 januari 2015 voor een ieder ter inzage bij de receptie van het stadhuis, Taxandriaweg 6 in Waalwijk tijdens openingstijden. Het uitwerkingsplan is ook te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer ID NL.IMRO.0867.WW.BPUbib13-va01 en via de website van de gemeente www.waalwijk.nl> snel naar ruimtelijke plannen> zie onder verder lezen.

Beroep

Met ingang van 20 december 2014 kan gedurende 6 weken zowel tegen de vaststelling van het besluit tot het uitwerkingsplan de Bibliotheek, fase 13, de Bovenkasten, als ten aanzien van de omgevingsvergunning (activiteit bouwen) een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij het college tegen het ontwerp van die plannen heeft ingediend beroep instellen en voorts de belanghebbende die kan aantonen daartoe redelijkerwijze niet in staat te zijn geweest. Het beroep dient te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroep kan ook digitaal worden ingesteld via: http://digitaalloket.raadvanstate.nl.

Voorlopige voorziening

Een ingediend beroepsschrift heeft geen schorsende werking. Daartoe dient tevens een verzoek om een voorlopige voorziening te worden ingediend. Binnen de beroepstermijn kan gelijktijdig met het instellen van beroep een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van genoemde Afdeling indien sprake is van een spoedeisend belang. Voor het instellen van beroep en een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan en het besluit tot verlening van omgevingsvergunning voor de bouw van de 39 woningen treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treden bestreden besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer B. Ummels van de afdeling Ruimtelijke en Sociale Ontwikkeling, e-mail bummels@waalwijk.nl.

Waalwijk, 18 december 2014

Het College van Waalwijk

Naar boven