Logo Waalwijk
Vastgesteld uitwerkingsplan ‘de Bibliotheek fase 12, Futurahuis en aangrenzend woongebied’ bestemmingsplan Driessen en verleende omgevingsvergunning (activiteit bouwen) voor het Futurahuis, Waalwijk

Het college van Waalwijk maakt bekend dat met toepassing van artikel 3.30 van de Wet op de ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3.12 Algemene wet bestuursrecht (Awb) en de door de raad van Waalwijk d.d. 12 juni 2014 vastgestelde coördinatieverordening voor bouwprojecten in bestemmingsplan Driessen met ingang van 19 december gedurende 6 weken de navolgende stukken voor een ieder ter inzage liggen:

  • Het uitwerkingsplan ‘de Bibliotheek, fase 12, Futurahuis en aangrenzend woongebied’. Het plangebied van dit uitwerkingsplan ligt ten zuiden van de Oudestraat en grenst aan de oostzijde aan de Esdoornlaan, de Cypressenlaan en de Dennenlaan en aan de westzijde aan de Burg. van Prooijenstraat en omvat het Futurahuis, een kleinschalig woon-zorgcomplex met zestien eenheden, 6 appartementen, 28 quadrantwoningen (levensloop bestendig) en 9 bouwkavels t.b.v. particulieren.

  • De omgevingsvergunning (activiteit bouwen) voor de bouw van het Futurahuis. De omgevingsvergunning betreft de bouw van het kleinschalig woon-zorgcomplex Futurahuis met zestien eenheden.

Beperkt gewijzigde vaststelling uitwerkingsplan

Het college maakt bekend dat overeenkomstig artikel 3.6 Wro het uitwerkingsplan ‘de Bibliotheek, fase 12, Futurahuis en aangrenzend woongebied’ d.d. 16 december 2014 door het college ten opzichte van het ontwerp, zoals dat tot en met 4 december jl. ter inzage heeft gelegen, beperkt gewijzigd is vastgesteld. De wijziging betreft het zonder afwijkingsmogelijkheid hanteren van de beperkte bouwhoogte voor de bouw van vrijstaande woningen voor zover te realiseren binnen de molenbeschermingszone. Het uitwerkingsplan dat bestaat uit de verbeelding (plankaart) en regels en is voorzien van een toelichting, maakt de realisering mogelijk van het kleinschalig woon-zorgcomplex Futurahuis en in het aangrenzend woongebied 43 woningen, incl. 9 bouwkavels. Bij dit uitwerkingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld, omdat het verhaal van kosten anderszins is verzekerd.

Verleende omgevingsvergunning

Coördinatie

De procedure voor het uitwerkingsplan wordt conform de coördinatieverordening voor bouwprojecten in bestemmingsplan Driessen en het besluit van het college d.d. 30 september 2014 gecoördineerd met de procedure omgevingsvergunning voor het bouwen van het Futurahuis. De omgevingsvergunning voor het bouwen van het Futurahuis is overeenkomstig de ontwerpvergunning, zoals die tot en met 4 december jl. ter inzage heeft gelegen, d.d. 16 december 2014 verleend.

Inzage

Het vastgestelde uitwerkingsplan ‘de Bibliotheek, fase 12, Futurahuis en aangrenzend woongebied’ en de omgevingsvergunning (activiteit bouwen) voor de bouw van het woon-zorgcomplex Futurahuis liggen met ingang van 19 december t/m 30 januari 2015 voor een ieder ter inzage bij de receptie van het stadhuis te Waalwijk, Taxandriaweg 6. Het uitwerkingsplan is bovendien via elektronische weg te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met ID nr. NL.IMRO.0867.BIBFASE12FUTURA-va01 en via de website van de gemeente in pdf: www.waalwijk> snel naar Ruimtelijke plannen> zie rechter kolom onder verder lezen: vastgesteld uitwerkingsplan ‘de Bibliotheek, fase 12, Futurahuis en aangrenzend woongebied’.

Beroep

Met ingang van 20 december 2014 kan gedurende 6 weken tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan ‘de Bibliotheek, fase 12, Futurahuis en aangrenzend woongebied’ en de verlening van de omgevingsvergunning voor het woon-zorgcomplex Futurahuis beroep worden ingesteld door belanghebbenden die zich tijdig met een zienswijze tot het college hebben gewend ten aanzien van het ontwerp van genoemd uitwerkingsplan en/of genoemde ontwerp omgevingsvergunning, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen bij het college hebben ingebracht. Tegen genoemde wijziging ten opzichte van het ontwerp uitwerkingsplan kan iedere belanghebbende beroep instellen. Het beroep dient te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroep kan ook digitaal worden ingesteld via: http://digitaalloket.raadvanstate.nl

Voorlopige voorziening

Een ingediend beroepsschrift heeft geen schorsende werking. Daartoe dient tevens een verzoek om een voorlopige voorziening te worden ingediend. Binnen de beroepstermijn kan gelijktijdig met het instellen van beroep een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van genoemde Afdeling indien sprake is van een spoedeisend belang. Voor het instellen van beroep en een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan en het besluit tot verlening van omgevingsvergunning voor de bouw van het Futurahuis treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treden bestreden besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer B. Ummels van de afdeling Ruimtelijke en Sociale Ontwikkeling, e-mail bummels@waalwijk.nl.

Waalwijk, 18 december 2014

Het College van Waalwijk

Naar boven