Logo Urk
Inspraak ontwerp-structuurvisie, Urk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Urk maken bekend dat met ingang van vrijdag 7 februari 2014 gedurende 4 weken op het gemeentehuis (publieksbalie), Singel 9 te Urk, de structuurvisie Urk 2035+ ‘De volgende stap in groei’ voor een ieder ter inzage ligt. De ontwerp structuurvisie is tevens digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Na de inspraakperiode zal de structuurvisie ter vaststelling worden aangeboden aan de gemeenteraad.

De structuurvisie geeft richting aan de ruimtelijke ontwikkelingen binnen de gemeente Urk tot 2035+ en vormt de basis voor nieuwe bestemmingsplannen. De structuurvisie Urk 2035+ ‘De volgende stap in groei’ is met name actualiserend van aard. Het eerder vastgestelde Masterplan Hart van Urk is op een aantal wijzigingen na in de structuurvisie Urk 2035+ ‘De volgende stap in groei’ meegenomen en is, volledigheidshalve, als bijlage bij de structuurvisie gevoegd en tevens in te zien. Daarnaast is met betrekking tot een eventueel uit te voeren plan-m.e.r. een gevoeligheidsanalyse uitgevoerd. Deze analyse wijst uit dat er ten aanzien van de structuurvisie Urk 2035+ ‘De volgende stap in groei’ geen plan-m.e.r. hoeft te worden uitgevoerd. Deze gevoeligheidsanalyse ligt eveneens gedurende voornoemde periode, als onderdeel van de structuurvisie, ter inzage.

Een ieder kan binnen de termijn van tervisielegging een zienswijze met betrekking tot deze ontwerp-structuurvisie kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze dient te worden gericht aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Urk, Postbus 77, 8320 AB Urk.

Een zienswijze kan ook mondeling worden ingediend bij de heer K. Wiersema van de afdeling Ontwikkeling en Advies (telefoonnummer 0527 68 98 68).

Urk, 6 februari 2014

Naar boven