Kennisgeving besluit opsporingsvergunningen koolwaterstoffen F10, F11 en F14-ondiep, Ministerie van Economische Zaken

De Minister van Economische Zaken maakt bekend:

Op 16 augustus 2013 heeft Wintershall Noordzee B.V., tezamen met GDF Suez E&P Nederland B.V., Taqa Offshore B.V. en Rosewood Exploration Ltd., een aanvragen ingediend ingevolge artikel 6 van de Mijnbouwwet, voor het opsporen van koolwaterstoffen.

De vergunningaanvragen betreffen het opsporen van koolwaterstoffen in de blokken F10, F11 en voor een deel van blok F14 (F14-ondiep), welke blokken zijn aangegeven op de kaart, die als bijlage 3 is gevoegd bij de Mijnbouwregeling (Staatscourant 2002, nr. 245).

De Minister van Economische Zaken is bevoegd te beslissen op deze aanvragen.

Deze besluiten doorlopen de uniforme openbare voorbereidingsprocedure overeenkomstig afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht.

De Minister is voornemens de gevraagde vergunningen voor de blokken F10, F11 en F14-ondiep te verlenen aan Wintershall Noordzee B.V., tezamen met GDF Suez E&P Nederland B.V., Taqa Offshore B.V. en Rosewood Exploration Ltd.

Op 19 december 2014 legt de Minister de volgende documenten (met uitzondering van de vertrouwelijke bedrijfs- en fabricagegegevens en gegevens die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer) ter inzage:

  • de aanvragen voor een opsporingsvergunning koolwaterstoffen voor de blokken F10, F11 en F14-ondiep,

  • de besluiten,

  • de ontwerpbesluiten,

  • de adviezen van Staatstoezicht op de Mijnen, TNO en de Mijnraad.

De stukken liggen met ingang van 19 december 2014 tot en met 30 januari 2015 ter inzage in de centrale hal van het Ministerie van Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 73, te Den Haag.

Inzage is mogelijk op werkdagen tijdens kantooruren.

Tot en met 30 januari 2015 kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, tegen deze besluiten beroep worden ingesteld door:

  • a. belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;

  • b. de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit;

  • c. belanghebbenden die beroep willen instellen tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;

  • d. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot mevrouw J.J. van Beek, tel: 070-379 63 26.

Naar boven