Logo Gelderland
Ontwerpbesluiten project ontwikkeling locatie Waalwaard (eerste groep), Gelderland

Kennisgeving

Vastgestelde ontwerpbesluiten

Gedeputeerde Staten van Gelderland maken bekend dat de volgende ontwerpbesluiten in verband met de realisatie van het project ontwikkeling locatie Waalwaard zijn vastgesteld en ter inzage worden gelegd.

Voor het uitvoeren van enkele ingrepen op de locatie Waalwaard die de vestiging van het bedrijf de Beijer Groep B.V. (of een ander watergebonden bedrijf uit milieucategorie 4.2) mogelijk maken, namelijk het graven van een nieuwe invaart tussen de bestaande zandwinplas en de Waal, het dempen van de bestaande invaart, het ophogen van de toegangsweg, het ophogen en vergroten van het bedrijfsterrein, een nieuwe opgang naar de dijk en het treffen van een aantal mitigerende maatregelen:

  • ontwerp omgevingsvergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht van burgemeester en wethouders van de gemeente Neder-Betuwe voor de activiteiten uitvoeren werken of werkzaamheden en kappen;

  • ontwerp watervergunning op grond van de Waterwet van Rijkswaterstaat ten behoeve van het gebruik van een waterstaatswerk;

  • ontwerp ontgrondingsvergunning op grond van de Ontgrondingenwet van de provincie Gelderland;

  • ontwerp vergunning op grond van de Natuurbeschermingswet 1998 van de provincie Gelderland;

  • ontwerp ontheffing op grond van de Flora- en faunawet van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Voor het mogelijk maken van de vestiging van het bedrijf de Beijer Groep B.V. op het fabrieksterrein:

  • ontwerp omgevingsvergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht van burgemeester en wethouders van de gemeente Neder-Betuwe voor de activiteit het oprichten van een milieuinrichting;

  • ontwerp watervergunning op grond van de Waterwet van Rijkswaterstaat ten behoeve van het lozen van stoffen op oppervlaktewater vanuit de inrichting;

  • ontwerp verklaring van geen bedenkingen Natuurbeschermingswet 1998 van de provincie Utrecht.

Samen vormen deze besluiten de eerste groep van besluiten die nodig is voor de realisatie van het project ontwikkeling locatie Waalwaard.

Deze besluiten zijn voorbereid en worden bekendgemaakt met toepassing van de provinciale coördinatieregeling van artikel 3.33, eerste lid, onder a, Wet ruimtelijke ordening (Wro). Gedeputeerde Staten van Gelderland treden hierbij op als het coördinerend orgaan.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

De ontwerpbesluiten met de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 18 december 2014 gedurende zes weken ter inzage:

  • op afspraak tijdens de openingstijden bij het Omgevingsloket van gemeente Neder-Betuwe, burgemeester Lodderstraat 20, 4043 KM Opheusden;

  • bij de provincie Gelderland in het informatiecentrum in het Huis der Provincie, Markt 11 te Arnhem op werkdagen van 08.30 tot 16.30 uur.

U kunt de stukken ook inzien en downloaden via de website www.projectradarwaalwaard.nl

Hoe kunt u zienswijzen indienen?

Tegen de ontwerpbesluiten kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging door een ieder, bij voorkeur schriftelijk, zienswijzen worden ingediend. Bij een zienswijze dienen het zaaknummer 2013-017286 en het kenmerk van het (de) betreffende ontwerpbesluit(en) waarop de zienswijze betrekking heeft, duidelijk te worden vermeld.

Schriftelijk:

U kunt uw schriftelijke zienswijze sturen naar de provincie Gelderland als coördinerende instantie:

Gedeputeerde Staten van Gelderland

t.a.v. de heer mr. A.N. Janse

Coördinator vergunningen ontwikkeling locatie Waalwaard

Postbus 9090

6800 GX Arnhem

Mondeling:

U kunt ook een mondelinge zienswijze inbrengen. Een mondelinge zienswijze kunt u gedurende de termijn van terinzagelegging inbrengen door op werkdagen tussen 09:00 uur en 17:00 uur een afspraak te maken met de heer mr. A.N. Janse, Coördinator vergunningen ontwikkeling locatie Waalwaard. De heer Janse is bereikbaar via het telefoonnummer 026-3598300 (secretariaat programmabureau). Van een mondeling ingebrachte zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Wat gebeurt er met uw zienswijze?

Alle zienswijzen worden doorgestuurd naar de desbetreffende bevoegde gezaginstanties. De betreffende instanties betrekken de zienswijzen bij het vaststellen van de definitieve besluiten. Tegelijkertijd met het bekendmaken van de definitieve besluiten wordt iedereen die een zienswijze heeft ingediend, geïnformeerd over wat daarmee is gedaan.

Alleen een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend kan later tegen de vaststelling van die besluiten beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit is niet vereist als het redelijkerwijs niet mogelijk was een zienswijze in te dienen, bijvoorbeeld als het definitieve besluit ten opzichte van het ontwerpbesluit gewijzigd wordt vastgesteld.

Voor verdere informatie over de procedure kunt u terecht bij de vergunningencoördinator, de heer A.N. Janse, via telefoonnummer 026-3598300.

Zaaknummer 2013-017286

Arnhem, 17 december 2014

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven