Logo Hoorn
Bestemmingsplan Bedrijventerrein Westfrisia, Hoorn

Burgemeester en wethouders van Hoorn maken bekend dat de gemeenteraad op 21 oktober 2014 het bestemmingsplan “Bedrijventerrein Westfrisia” (NL.IMRO.0405.BPWestfrisia-va01) gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen bestaan uit de toevoeging van een aantal regels, de toevoeging van een aantal bijlagen en het plaatsen van een aantal aanduidingen op de verbeelding. Het bestemmingsplan staat, naast het vastleggen van de bestaande situatie, ook een aantal nieuwe bedrijfsfuncties toe. Onder voorwaarden zijn nu ook kringloopwinkels, zelfstandige kantoren, commerciële sportvoorzieningen, fitnesscentra, dansscholen, webwinkels en brommer- en fietsspeciaalzaken op het bedrijventerrein toegestaan.

Het plangebied van het bestemmingsplan wordt begrensd door de Westfrisiaweg in het noorden, de woonwijk Bangert en Oosterpolder in het oosten, de Dorpsstraat van Zwaag in het zuiden en de historische spoorlijn Hoorn-Medemblik in het westen

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen van 23 december 2014 tot en met 2 februari 2015 voor een ieder ter inzage bij het loket in het stadhuis aan de Nieuwe Steen 1 te Hoorn. Tevens zijn het bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken te raadplegen op de website van de gemeente www.hoorn.nl en op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroepsmogelijkheid

Van 23 december 2014 tot en met 2 februari 2015 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door een belanghebbende die:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdens de terinzageligging van het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • bezwaar heeft tegen de wijzigingen die bij het vaststellen van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Een beroepsschrift dient te worden gestuurd naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Verzoek om een voorlopige voorziening

Degene die beroep instelt, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, schorst dit de inwerkingtreding van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet ook worden gestuurd naar voornoemd adres. Opgemerkt wordt dat een beroepschrift en/of verzoek om een voorlopige voorziening ook digitaal via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht kan worden ingediend. Hiervoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Voor het indienen van een beroepschrift en /of een verzoek om een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Hoorn, 22 december 2014

Naar boven