Vaststelling wijzigingsplan Meester Boonstraplantsoen 2-4, 9356 AH Tolbert en verlening omgevingsvergunning
Logo Leek
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 2 december 2014 het wijzigingsplan Meester Boonstraplantsoen 2-4 Tolbert hebben vastgesteld en besloten hebben de daarbij behorende omgevingsvergunning HZ-13-07-159 te verlenen. De besluiten zijn conform het coördinatiebesluit van de raad van 5 maart 2014 voorbereid. De coördinatieregeling ex artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening maakt het mogelijk om gecoördineerd over het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning te besluiten. Tevens maken zij bekend dat de gemeenteraad op 5 maart 2014 heeft besloten geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen ontwikkeling anderszins is verzekerd.
Het wijzigingsbesluit, inclusief wijzigingsplan, de omgevingsvergunning, het besluit tot niet vaststellen van een exploitatieplan en het coördinatiebesluit liggen vanaf 18 december 2014 gedurende 6 weken ter inzage tijdens openingstijden bij het Klantcontactcentrum. Het wijzigingsplan is digitaal te raadplegen via www.leek.nl. Met deze gelijktijdige terinzagelegging wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening. Tegen het raadsbesluit tot van toepassing verklaren van de coördinatieregeling kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.
Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het wijzigingsplan, de verleende omgevingsvergunning en het besluit tot niet vaststellen van een exploitatieplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor de behandeling van beroep is griffierecht verschuldigd. Beroep kan worden ingesteld door:
  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij het college hebben ingediend;
  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen bij het college in te dienen.
Voor de mogelijkheid van beroep worden de besluiten omtrent de vaststelling van het wijzigingsplan, de verlening van de omgevingsvergunning en het niet vaststellen van een exploitatieplan als één besluit aangemerkt. Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.
Naar boven