Aanwijzing van de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, van 12 december 2014, 699324-130782-MC, op grond van artikel 7 van de Wet marktordening gezondheidszorg inzake de invoering van de Wet langdurige zorg

De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op artikel 7 van de Wet marktordening gezondheidszorg;

Na op 12 november 2014 schriftelijk mededeling te hebben gedaan aan de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal als bedoeld in artikel 8 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Kamerstukken II 2014/15, 30 597, nr. 480)

Besluit:

Enig artikel:

De Nederlandse Zorgautoriteit stelt vanaf de datum van inwerkingtreding van de Wet langdurige zorg (beleids)regels vast voor zorg als omschreven bij of krachtens deze wet.

Van deze aanwijzing wordt mededeling gedaan door plaatsing in de Staatscourant.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, M.J. van Rijn

TOELICHTING

Met de inwerkingtreding van de Wet langdurige zorg (Wlz) wordt de zorg als omschreven bij of krachtens de Wlz onder de werkingssfeer van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg) gebracht. Het gaat hierbij om een nieuwe vorm van zorg in de Wmg. Op grond van artikel 59 van de Wmg is een aanwijzing aan de Nederlandse zorgautoriteit (NZa) in dat geval verplicht. Met deze aanwijzing geef ik daarom de NZa opdracht vanaf de datum van inwerkingtreding van de Wlz (beleids)regels vast te stellen voor zorg als omschreven bij of krachtens de Wlz.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, M.J. van Rijn

Naar boven