Logo Amstelveen
Vastgesteld bestemmingsplan 9e herziening Amstelveen Midden-West-Van der Hooplaan 180, Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Amstelveen in haar vergadering van 17 december 2014 het bestemmingsplan “9e herziening Amstelveen Midden-West-van der Hooplaan 180” met de bijbehorende stukken heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is ongewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp. Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 21 augustus 2014 tot en met 1 oktober 2014 voor een ieder ter inzage gelegen.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan omvat het perceel van de voormalige garage op de hoek Van der Hooplaan/Ambrosiuslaan en de directe omgeving. Globaal wordt het plangebied begrensd door:

  • In het westen: het woon- en winkelblok langs de van der Hooplaan;

  • In het oosten: het plantsoen;

  • In het noorden: het achterterrein van de winkels langs de Van der Hooplaan;

  • In het zuiden: de zuidelijke rand van de Ambrosiuslaan.

Doelstelling

Het bestemmingsplan beoogt de komst van een full-service supermarkt met een vloeroppervlakte van ca. 1.500m2 in het wijkwinkelcentrum langs de Van der Hooplaan mogelijk te maken ter plaatse van de voormalige garage. Op de locatie zal ten behoeve van de supermarkt nieuwbouw worden gepleegd. Om een voldoende vloeroppervlakte te kunnen verwezenlijken, is de nieuwbouw ten opzichte van de huidige situatie meer in de richting van de Ambrosiuslaan gesitueerd. De voorgenomen bebouwing valt daarmee buiten het bouwvlak van het vigerende bestemmingsplan, zodat herziening van het bestemmingsplan noodzakelijk is.

Inzien vastgesteld bestemmingsplan

Het bestemmingsplan bestaat uit een verbeelding (plankaart), planregels en gaat vergezeld van een toelichting. Vanaf 1 januari 2010 is het digitale bestemmingsplan het rechtsgeldige bestemmingsplan. Het raadsbesluit tot (ongewijzigde) vaststelling en het vastgestelde bestemmingsplan liggen met bijbehorende stukken gedurende zes weken met ingang van 25 december 2014 tot en met 4 februari 2015 op de volgende wijzen voor een ieder ter inzage:

Een ieder die een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan ontvangt een reactie, waarin aangegeven wordt op welke wijze de gemeenteraad de ingediende zienswijze in haar besluitvorming heeft betrokken.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag op grond van artikel 8.2 lid 1 sub a van de Wet ruimtelijke ordening beroep worden ingesteld door:

  • 1. degenen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • 2. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Naast het schriftelijk instellen van beroep is het mogelijk digitaal beroep aan te tekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Via de link https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ is het vooralsnog alleen voor burgers mogelijk om het beroep digitaal in te dienen.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven