Logo De Friese Meren
M.e.r.-beoordelingsbesluit Jeen Hornstraweg 15 A te Wijckel, De Friese Meren

Burgemeester en wethouders van de gemeente De Friese Meren maken het volgende bekend. Voor het perceel Jeen Hornstraweg 15 A te Wijckel is een aanmeldingsnotitie M.e.r.-beoordeling ingediend. Aanleiding voor het indienen van een aanmeldingsnotitie is het uitbreiden van een melkveehouderij op het perceel Jeen Hornstraweg 15 A te Wijckel.

Op grond van de Wet milieubeheer is beoordeeld of ten behoeve van de beoogde bedrijfsopzet een milieueffectrapport (MER) moet worden opgemaakt. Naar aanleiding van de aanmeldingsnotitie hebben burgemeester en wethouders van de gemeente De Friese Meren besloten dat geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld.

Het M.e.r.-beoordelingsbesluit ligt met de daarbij behorende stukken met ingang van 18 december 2014 gedurende zes weken op werkdagen ter inzage op het gemeentehuis te Joure, Herema State 1 en op de servicepunten Dubbelstraat 1 te Balk en Vissersburen 88 te Lemmer

Een M.e.r.-beoordelingsbesluit is een zogenaamd voorbereidingsbesluit. Dit betekent dat op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht alleen belanghebbenden die door het M.e.r.-beoordelingsbesluit rechtstreeks in hun belang worden getroffen bezwaar kunnen maken. Dit kan door binnen 6 weken na ter inzagelegging een bezwaarschrift in te dienen, gericht aan burgemeester en wethouders van de gemeente De Friese Meren.

Anderen kunnen hun bezwaren tegen het beoordelingsbesluit t.z.t. kenbaar maken in de procedure van het uiteindelijke besluit.

18 december 2014

Naar boven